2006 yılılndan bu yana bulunduğu bölgeye değer katan en kaliteli projeleri üreten EMS Yapı, bugüne kadar ortaya çıkardığı tüm projelerinde bu istikrarı sürdürdü. Bundan sonraki süreçte de bölgeleri değerli kılan projeler üretmeye devam edecek olan firma, bulunduğumuz coğrafyanın deprem bölgesi olması nedeniyle, tüm projelerini Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği'ne uygun bir şekilde geliştirirken bu projelerde 1.sınıf malzeme kalitesinden de hiçbir zaman ödün vermedi. En prestijli yapıları en uygun fiyatlarla sunma ilkesiyle hareket eden EMS Yapı'nın son projesi olan Brand Vadi İstanbul, 5+1’den 10+1’e kadar farklı alternatifli 225 villadan oluşuyor.Panoramik deniz ve göl manzarasına hâkim 287 bin m² büyüklüğündeki arazi üzerinde yükselen proje, sakinlerine huzurlu, güvenli ve kaliteli bir hayat vadediyor. Günlük hayatın koşuşturmacasından kurtulup huzurla oturabileceğiniz yaşam alanları sunan Brand Vadi İstanbul projesi, bütün villaların Güney cephesinde yer alması ve aynı zamanda bulunduğu lokasyonun çevresinde yer alan AVM, sağlık kuruluşları ve eğitim kurumlarıyla da dikkat çekiyor.
EMS Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Emre Mermer ile Brand Vadi İstanbul projeleleri ve inşaat sektörünün gidişatı üzerine konuştuk.

"2022 YILI SONUNDA 1. ETABI TESLİM ETMEYİ PLANLIYORUZ"

EMS Yapı’nın sektördeki geçmişi ve 2022 gündemi hakkında bilgi verir misiniz? Gündeminizdeki yeni projeler nelerdir?
İnşaat sektörü, bizim baba ve dedemizin faaliyet gösterdiği sektör olduğu için, benim ve ortağım olan kardeşim Ahmet Mermer’in çocukluğu inşaatlarda geçti diyebilirim. İş hayatına bu yaşlarda atılmış olmanın verdiği tecrübe ile hem eğitimimizi hem iş hayatımızı aynı doğrultuda devam ettirdik.
Sektördeki bu bilgi birikimi ve tecrübe ile 2006 yılında EMS Yapı'yı kurduk. Bu zamana kadarda nitelikli projeler üreterek ve istihdam yaratarak ülkemize katma değer sağlamaya çalışmaktayız. 2022 yılına hızlı bir başlangıç yaptık. Brand Vadi İstanbul projemize devam ederken, Brand Atakent 1 ve Brand Atakent 2 projemize de eş zamanlı olarak başladık. Bizim, proje üretirken taviz vermediğimiz bir prensibimiz var. Biz projeyi daha planlama aşamasındayken projeden çıkacağımız tarihi programlarız. Ve bu programlara yoğunlaşıp projelerimizi taahhüt ettiğimizden daha kısa sürede teslim ederiz.
2022 yılı sonunda Brand Vadi İsanbul projemizin 1. Etap teslimlerine başlamayı programlıyoruz.
Brand Atakent 1-2 projemize devam ederken, yine 2022 yılı bitmeden Brand Atakent 3 projemize de başlamayı hedefliyoruz.

DIŞ CEPHEDE SERAMİK-KOMPOZİT CEPHE KARIŞIMI UYGULANIYOR

Brand Vadi İstanbul projesi hakkında bilgi verir misiniz? Proje oluşturulurken nasıl bir konsept düşünüldü? Projenin mimari tasarımı hakkında neler söylemek istersiniz?
Brand Vadi projemiz, Büyükçekmece göl vadisinde şirketimize ait arsada gerçekleştirdiğimiz bir proje olup, arsamızın tamamı güney cephe olması dolayısıyla güneşin eksik olmayacağı bir konuma sahiptir. Projeyi oluştururken, tasarladığımız villa tiplerimizin bölgede olmayan bir şekilde çeşitlilik göstermesine dikkat ettik. Bundan dolayı 5+1’den 10+1’e kadar, tek kat ve dubleks olarak oldukça fazla villa tipimiz mevcuttur.
Projenin dış cephe tasarımında en uzun ömürlü, bakım gerektirmeyen ve eskimeyen, materyal olarakta seramik ve kompozit cephe karışımını uygulamaktayız. Modern bir mimariye sahip projemiz, yapmış olduğumuz bu tasarımla yıllar boyu ilk günkü yeniliğine sahip olacaktır.

KABA İNŞAATIN YÜZDE 60'I TAMAMLANDI

Brand Vadi İstanbul projesi inşaatında hangi aşamadasınız? Konumu nedir? Yeşili, doğayı ve konforu projenizde nasıl harmanladınız?
Brand Vadi İstanbul projemizin kaba inşaatının yüzde 60’ı tamamlanmış olup, 2022 sene sonunda 1. etabı teslim etmeyi, 2023 ortalarında 2. etabı, 2023 sene sonunda da 3. ve son etabı teslim etmeyi planlıyoruz.
Projemizin ortak alanları ve caddelerinde yapacağımız peyzaj tasarımı ile ve sokaklarında kullanacağımız bitkiler ve zeytin ağaçları ile doğanın içerisinde konforlu bir yaşam alanı sunmaya çalışıyoruz.

BAHÇE, HAVUZ, ATEŞ ÇUKURU, KITCHENETE

Pandeminin de ivmelendirdiği yeni normalin ihtiyaçları neler? Bu anlamda projede hangi mimari yönler ve ayrıntılar öne çıkıyor? Projenin özellikleri, sosyal olanakları ve yatırımcısına sağlayacağı ayrıcalıklar neler olacak?
Pandemi, insanlara evden çalışabilme imkanının olduğu gibi, ev konforunun da hayatın önemli unsurlarından biri olduğunu göstermiş oldu. Yeni normalde müstakil yaşam alanları, bahçe, havuz, ateş çukuru, kitchenete gibi evde daha fazla vakit geçirebilecek alanlar oluşturma gereksinimi ortaya çıkardı ve biz projemizde bunların hepsine yer vererek müşterilerimizin beklentilerini karşılamaya çalıştık.
Projemizin sosyal alanlarında yine aynı ihtiyaçlara cevap verecek şekilde, geniş yollar, park ve yürüyüş parkurlarına yer vererek ev yaşamının insanların hayatında sağlıklı, eğlenceli ve keyifli bir hal alması istedik.

TAMAMEN AKILLI OTOMASYONA SAHİP TEKNOLOJİK EVLER

Projenin çevreye duyarlı, estetik, konforlu ve aynı zamanda güvenli bir yapı olması adına yapı malzemeleri seçiminde hangi kriterler öne çıkıyor?
Projenin dış cephe tasarımında en uzun ömürlü, bakım gerektirmeyen ve eskimeyen, materyal olarak da seramik ve kompozit cephe karışımını uygulamaktayız. Modern bir mimariye sahip projemiz, yapmış olduğumuz bu tasarımla yıllar boyu ilk günkü yeniliğine sahip olacaktır. Seramik ve kompozit kaplama cephe, maliyet olarak çok pahalı ve emek olarak çok zahmetli olmasına rağmen, uzun ömürlü kullanım ve site bütünlüğünün zamanla farklı renklere boyanıp bozulması riskine karşın bizim her zaman tercih ettiğimiz bir malzemedir.

Proje, yeni hangi teknolojileriyle öne çıkıyor? Bunları nasıl lanse ediyorsunuz?
Tamamen akıllı otomasyona sahip teknolojik evler tasarlıyoruz. Kullandığımız akıllı otomasyon sisteminin cep telefonu ile kontrol edilebilen, evin kontrolünün tamamen evde yaşayan kişilerin elinde olmasına ve teknolojik olarak ev sahiplerinin yani kullanıcıların istekleri doğrultusunda programlanabilir olmasına dikkat ettik.

"PEK ÇOK İŞ İNSANI VE SANAYİCİ, PROJEMİZDE VİLLA SAHİBİ OLDU"

Projenin satışları nasıl gidiyor? Alıcıların profili hakkında neler söylemek istersiniz? Projeyi ne zaman bitirmeyi öngörüyorsunuz?
Brand Vadi İstanbul projemizin kaba inşaatının yüzde 60’ı tamamlanmış olup, 2022 sene sonunda 1. Etabı teslim etmeyi, 2023 ortalarında 2. etabı, 2023 sene sonunda da 3. ve son etabı teslim etmeyi planlıyoruz.
Projemizde müşteri kitlemizi üst gelir grubu oluşturmaktadır. Farklı sektörlerden pek çok iş insanı ve sanayici, projemizden villa sahibi olmuştur.

"DÜNYA'NIN VE TÜRKİYE'NİN EN İYİ MARKALARINI KULLANDIK"

Projenin benzer konseptli diğer projelerden ayrılan özellikleri nelerdir?
Projemizdin arazi konumu itibariyle villa vadisinin merkezinde olması, tamamı güney cepheye sahip olmasıyla güneşin projemiz içinde devamlı yer alması, projemizin mimarisinde kullandığımız tasarım ve seramik-kompozit el işçiliğinin harmanlandığı modern tasarımı, ayrıca EMS Yapı’nın ilk projesinden itibaren benimsemiş olduğu Dünya’nın ve Türkiye’nin en iyi markalarının projelerimizde kullanılması kriterinin bu projemizde de sürdürülmesi, her detayın düşünüldüğü sosyal alanlar projemizi diğer projelerden ayıran özellikler olarak öne çıkmaktadır.

GYF'LERE TALEP REKOR SEVİYEDE GYF'LERE TALEP REKOR SEVİYEDE

"MÜŞTERİ PORTFÖYÜMÜZÜN YÜZDE 90'I YERLİ MÜŞTERİ"

Projenin hedef kitlesi hakkında bilgi verir misiniz? Yabancıların projeye ilgisi ne durumda?
Projemizin hedef kitlesini üst gelir grubuna sahip, genellikle sanayi sektöründen iş insanları oluşturmaktadır. Bu projemizde yerli satışa ağırlık verdiğimiz için şu anda müşteri portföyümüzün yüzde 90’ı yerli müşterilerden oluşmaktadır.

"DIŞ TALEPTE DE CİDDİ ARTIŞLAR YAŞANIYOR"

İnşaat ve konut sektörünün önümüzdeki döneme ilişkin gidişatını nasıl görüyorsunuz?
Ülkemizde gelişmekte olan genç nüfus sayesinde iç talebin sürekli canlı olmasının yanı sıra, yurt dışından özellikle Rusya, İran ve Ortadoğulu müşterilerin ilgisinden kaynaklı olarak dış talepte de son yıllarda ciddi artışlar yaşanmaktadır. Özellikle inşaat maliyetlerindeki dramatik artışların birinci el nitelikli konut projelerine aynı oranda yansımadığını düşünüyorum. Maliyet artışları neticesinde konut arzında azalmaların başladığını gözlemliyoruz. Arzdaki azalma kaynaklı nitelikli birinci el konut projelerinde fiyatların da buna bağlı olarak yükselme eğiliminde olacağını düşünüyoruz. Faizlerin düşük olduğu ortamda toplumumuzdaki insanların yatırım aracı olarak gayrimenkul tercihi ön planda olmaya devam edecektir.