Türkiye’de birçok uluslararası firmaya mimari ve iç mimari projeleri gerçekleştiren Boytorun Architects, Vadipark’ta bulunan Mercedes-Benz Gelecek Otomotiv Vadipark Showroom’da kullandığı teknolojik uygulamalarla müşterilerin kendi araçlarını tasarlamalarına imkan veriyor.

İstanbul Kağıthane’deki Mercedes-Benz Gelecek Otomotiv Vadipark Showroom ve Servis Binası, “Mükemmel Müşteri Deneyimi” için Boytorun Architects tarafından teknolojik yeniliklerle donatıldı.

VADİPARK’TA SANAL GERÇEKLİK ÇÖZÜMLERİ KULLANILDI

Mekanda aracın yanına gitmeden, müşterilere araç içi ve çevresi deneyimi yaşatmak amacıyla dijital ekranlar, tablet ve sanal gerçeklik çözümleri tasarıma entegre edildi. 

Boytorun Architects’in müşterinin aracını kendine özel tasarlamasına imkan sağlamak adına konfigüratörleri kullandığı Vadipark’ta, kişilerin aracını tasarlayarak ilgili teknik detay ve fiyat bilgisini öğrenmeleri mümkün hale geliyor.

YÜKSEK TAVAN, SPİRAL RAMPA, LED TEKNOLOJİSİ

Tavan yüksekliği 10,5 metre olan ve üzerinde araçların sergilendiği 65 metrelik bir spiral rampanın kullanıldığı showroom ile ilgili konuşan Boytorun Architects Kurucu Ortağı Semih Boytorun, söz konusu rampanın mekana tasarım objesi ve sergileme alanı olarak artı değer kattığını dile getirdi. 

Boytorun ayrıca, müşterinin zemin kattan birinci kata ulaştığında rampadaki araçları inceleyebilmesi açısından önemli olduğunu söyledi. 

Gün ışığından en üst seviyede yararlanılmasına imkan tanındığı showroom’un aydınlatma armatürlerinde ise, led teknolojisi ile enerji tasarrufu sağlanıyor. 

Boytorun Architects ayrıca, otomobil satın alma deneyimini keyfe dönüştürerek, mekanda kitap okuma köşesi, aksesuar ve butik alanının yanı sıra çocuklar için simülasyon cihazlarının bulunduğu eğlence alanı da oluşturdu.