Endüstriyel üretim, inşaat ve tüketici pazarlarında önde gelen küresel yapıştırıcı uzmanı olan Bostik’in gündemindeki çalışmalarını, Pazarlama Müdürü Suna Ayvazoğlu ile konuştuk. 

Bostik’in  hedef kitlesine sunduğu ürün ve hizmetler hakkında bilgi verir misiniz? 

Bostik yapı grubumuzda su yalıtımı, zemin hazırlığı, seramik yapıştırıcıları, halı ve PVC yapıştırıcıları, ahşap yapıştırıcıları, dekorasyon, teknik harç ve kimyasallar, panel ve ısı yalıtımı, sızdırmazlıklar ve yapıştırıcılar alıyor. Uzun ömürlü yeni nesil SMP su yalıtım ürünlerimiz zorlu hava koşullarında dahi uygulanabilir. Boscopur markalı PU ve Cementech markalı çimento esaslı su yalıtımı malzemelerimiz sektörünün öncülerindendir. Cephe sızdırmazlık ve yapıştırıcı ürünlerimiz, ürün gruplarımızın başında gelmektedir. 
Endüstri faaliyet alanlarımız içinde de, yalıtımlı cam, otomotiv, marin, bant ve etiketler, ambalaj ve hijyen ürünleri yer almaktadır. Bostik olarak akıllı ürünler geliştirmek misyonuyla hareket ediyoruz. AR-GE çalışmalarımızla sürekli bir gelişim içinde olmayı hedefleyen bir markayız. Geniş ürün yelpazemizle, projelerin ihtiyacı olan çözümleri ve ürünleri, sistem olarak sunuyoruz.Yenilikçi teknolojilere sahip olan Bostik ürünlerimiz, çevre dostu ve Avrupa normlarına uygun olarak üretiyoruz.

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz? 

Bostik olarak birçok prestijli çalışmada yer aldık. Bostik ürünleri, kullanıldığı alanlarda kendinden önceki ve sonraki imalatlar için en ideal sistem çözümleri oluşturarak yekpare sonuçlar verir. Bir kaçından bahsetmek gerekirse, örneğin Galatasaray Üniversitesi’nin renovasyon çalışmalarında; kaplama malzemelerinin yapıştırılmasında tercih edilen marka BostikCerabest Gold oldu. Sizin de bildiğiniz gibi talihsiz bir yangın yapıya zarar vermişti.  Renovasyonda kullanacak ürünün Galatasaray Üniversitesi’nin tarihi dokusuyla uyumlu olması ve bu kültür mirasını geleceğe taşıyabilecek dayanım ve performansa sahip olması gerekiyordu. Kampüsün denize sıfır konumu sebebiyle yapıştırıcı malzemede, neme ve suya dayanıklılık da aranıyordu. Tüm bu özellikleri bünyesinde barındıran BostikCerabest Gold, tarihi yapı için seçilen ürün oldu. Bostik, Sağlık Bakanlığı tarafından “Sağlıkta Dönüşüm” programı kapsamında başlatılan “Şehir Hastaneleri” projelerinden olan Manisa Entegre Bölge Hastanesi’nin çözüm ortağı oldu. Projede, 80 bin m² uygulama alanı PVC kaplaması işi için öncelikle, alt zemin hazırlığı yapıldı. Hızlı uygulama ile pürüzsüz ve düzgün yüzeyler oluşturmak için Bostik zemin hazırlığı ürünleri kullanıldı. Mevcut betonarme yüzeyler, tutunmayı arttırmak ve hızlı su emiciliğini kesmek amacıyla, BostikNivoTechPoroPrim ile astarlandı. Astar uygulaması sonrasında yüzey düzgünlüğü, kendinden yayılan tesviye şapı BostikRoxol 710 ile sağlandı. 

Yakın zamanda yeni bir ürün ya da yatırım çalışmanız oldu mu veya olacak mı? 2019 yılı hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?

AR-GE merkezlerimizde yeni nesil ürünlerimizin çalışmaları devam ediyor. Bu ürünleri Türkiye portföyüne de almayı planlıyoruz. Hedefimiz yeni teknolojiyle geliştirilmiş akıllı ürünlerimizle gücümüze güç katmak, saha uygulamalarında daha ekonomik çözümler yaratmak. Bostik olarak yatırım çalışmalarımızı da istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Geçtiğimiz ay, mühendislik alanında iddialı bir markayı bünyemize kattık. Arkema, mühendislik yapıştırıcılarında, anında yapıştırıcılar konusunda uzmanlaşmış bir İspanyol şirketi olan Afinitica'yı satın aldı. Bu satın almayla, elektronik ve tıbbi ekipman gibi güçlü pazarlar ile dayanıklı tüketim malzemeleri imalat ve uygulamalarında kullanılan yapıştırıcılarda kuvvetli bir pozisyon geliştireceğiz. Mevcut dayanıklı montaj pazarlarımızı genişletip,  bu pazarlara yönelik gelişim hızımızı arttıracağız. Afinitica'yı bünyesine katmasıyla Arkema, uzun vadeli büyümesinin önemli etkenlerinden biri olan yapıştırıcı alanında güçlenmeye devam etme taahhüdünü doğrulamış oldu.