Üretiminin yüzde 70’ini 41 ülkeye ihraç eden Bosch Termoteknik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşen 2021 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nde bir kez daha ‘İklimlendirme Sanayii Sektör Birincisi’, Türkiye’nin en büyük 56. ihracatçısı olmanın gururunu yaşadı.

Törende Bosch Termoteknik’in ödülünü Maliye ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati’nin elinden alan Bosch Termoteknik Satış Genel Müdürü Kıvanç Arman, ihracatın Türkiye ekonomisi için taşıdığı büyük öneme dikkat çekerek, “İhracata verdiğimiz önemi, yıllardır yaptığımız yatırımlarla destekliyoruz. Bosch Termoteknik Manisa Fabrikamızın güçlü tedarik ve üretim hacmiyle sektörümüze katma değer sağlayan ve her koşulda sürdürülebilir bir ihracat gerçekleştiriyoruz. 2021 yılında Avrupa’dan Kafkaslara, Şili’den Çin’e kadar ülkemizde ürettiğimiz ürünlerimizi sevk ettik. Kendi sektörümüzde ihracat şampiyonu olmanın yanı sıra Türkiye’nin en büyük 56. ihracatçısı olarak, sektörümüze ve ülkemizin ithalat ve ihracat dengesine pozitif katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.

YAPI FUARI– TURKEYBUİLD İSTANBUL 17 NİSAN'DA TÜYAP'TA BAŞLIYOR YAPI FUARI– TURKEYBUİLD İSTANBUL 17 NİSAN'DA TÜYAP'TA BAŞLIYOR

BOSCH TERMOTEKNİK MANİSA FABRİKASI, DÜNYADA ÖNE ÇIKAN TESİSLERDEN BİRİ

Bosch Termoteknik’in uzun ömürlü, yüksek verimli ve çevre dostu ürünler imal ettiği Manisa Fabrikası, termoteknik iş kolunda Bosch Grubu’nun dünya çapında öne çıkan tesisleri arasında yer alıyor. Duvar tipi kombiler, yer tipi kazanlar, sıcak su, ısı pompaları, havalandırma ve iklimlendirme ve ticari ürünlerin yanı sıra kombi ve ısıtma cihazları için komponent geliştiren ve üreten fabrika, ‘Üretim üssü’ unvanıyla anılıyor. Dünyanın en büyük kombi üretim fabrikaları arasında yer alan Bosch Termoteknik Manisa Fabrikası, geçen yıl, kuruluşundan itibaren 10 milyonuncu kombiyi üreterek rekorlarına bir yenisini daha ekledi.
Bosch Termoteknik Manisa Fabrikası bünyesinde yer alan Ar-Ge Merkezi, yine termoteknik alanında proje geliştirme, yeni proje önerme ve proje yönetimi konusunda ilk sıralarda yer alıyor. Bosch Termoteknik, 2019 yılında faaliyete geçen Lojistik Merkezi ile ürün sevkiyat süreçlerine ivme kazandırırken iç lojistikte olduğu kadar dış lojistikte de verimliliğini önemli oranda artırdı. Tüm paydaşlarına açık bir müşteri deneyim merkezi olan İnovasyon Merkezi’nde bayi ve yetkili servisler gibi iş ortaklarının yanı sıra mesleki okulların öğretmen ve öğrencilerine yeni teknolojilerini tanıtan Bosch Termoteknik, böylece hem deneyim ve değerlerini aktarma şansı buluyor hem de sektörün ve yeni nesil insan kaynağının yetişmesine önemli katkılarda bulunuyor.