Bosch Elektrikli El Aletleri, 2021 finansal yılında dünya genelinde 5,8 milyar avroluk satışa ulaştı. Bu, bir önceki yıla göre kur etkileri ayarlanmış olarak yüzde 16'ya (nominal olarak yüzde 14) denk geliyor. Bosch Elektrikli El Aletleri Başkanı Henk Becker, “Tedarik darboğazlarından kaynaklanan maliyet yükleri veya nakliye ve hammadde fiyat artışları gibi birçok zorluğa rağmen, çok dinamik bir ortamda üst üste ikinci yıl rekor satışlar elde ettik.” dedi. 2021 yılında ciddi bir talep artışı yaşayan şirket, güçlü markaları, yenilikçi ürünleri ve dijital çözümleriyle dünya genelindeki kullanıcıların talep ve beklentilerini karşılamayı başardı. Büyümenin ana itici gücü, satışların neredeyse yüzde 30'unu oluşturan online ticaret oldu. Sayıları giderek artış gösteren kullanıcılar, bulundukları yerden rahat bir şekilde bilgi almak için dijital kanalları inceliyor ve ardından ihtiyaçlarına en uygun aleti seçiyor. Bu ruhla Bosch Elektrikli El Aletleri, küresel düzeyde çok kanallı ve online perakendecilerle iş birliğini genişletmeye devam ediyor.

TÜM BÖLGELERDE ÖNEMLİ BÜYÜME ETKİLERİ

2021 yılında şirket, ilk kez tüm bölgelerde çift haneli satış artışı yaşadı. Kur ayarlamalarının ardından Bosch Elektrikli El Aletleri'nin Avrupa cirosu bir önceki yıla göre toplam yüzde 19 arttı. Almanya’daki artış ise yüzde 13 oldu. Bosch Elektrikli El Aletleri, Kuzey Amerika'da yüzde 10, Asya Pasifik'te yüzde 14, Afrika'da yüzde 34 ve Latin Amerika'da yüzde 37'lik bir satış artışı elde etti. Şirket, belirli kullanıcı ihtiyaçlarına göre uyarlanmış çözümlerle özellikle gelişmekte olan pazarlarda iyi bir konuma sahip. Sanayileşmiş pazarlardan farklılaşma ve geniş ürün portföyü, bu alandaki kilit başarı faktörlerini oluşturuyor. Pazar ortamı, cari yıl için zorlu olmaya devam ediyor. Yüksek düzeyde belirsizlik göz önüne alındığında, şu anda güvenilir bir iş tahmini yapmak mümkün değil.

GELECEK VE BÜYÜME, BÜTÜNSEL AKÜ VE EKO SİSTEMLERDE

Akülü aletler hala yüksek talep görüyor. Becker, “18V akülü platformlarımızın satışa sunulması önemli bir stratejik kilometre taşıydı. DIY ve profesyonel kullanıcılarımız tarafından benimsenen iki markalar arası sistem kurduk.” dedi. Bosch Elektrikli El Aletleri, hem DIY'cılar için tasarlanan 'Power for All Alliance'da hem de esnaf için tasarlanan 'Professional 18V Sistemi'nde önemli bir büyüme elde etti. Bir önceki yıla göre, 2021'de 'Power for All Alliance' ile elde edilen satışlar yaklaşık yüzde 150 arttı ve iki yeni iş ortağı dahil edildi. ‘Professional 18V Sistemi'nde ise ciro ikiye katlandı ve iki yeni iş ortağı katıldı. Sonuç olarak, iki akü platformu şu anda sırasıyla yedi ve on bir markanın ürünlerini içeriyor. Akü platformlarının sağladığı net avantajlardan dolayı, bu başarı şaşırtıcı değil: Yalnızca bir akü ile kullanıcılar çok geniş bir uygulama yelpazesine erişebiliyor ve uyumlu aküleri diğer markalarla birlikte kullanabiliyor. Böylece bütçeden, yerden ve zamandan tasarruf sağlanıyor. Ayrıca şirket sınırlarını aşan sistemler, tekil markaların sağladığı sınırlı çözümlere göre daha az doğal kaynak gerektiriyor ve böylece çevreyi koruyor. Yaz ve sonbaharda, akü platformlarına tanınmış başka iş ortakları da katılacak.

“BENZERSİZ ÇÖZÜMLER SUNUYOR VE YENİLİKLERİMİZ İLE YENİ PAZARLAR YARATIYORUZ”

Ürünleri daha da çekici hale getirmek için şirket, paralel olarak kendi akülü ürün portföyünü sürekli olarak genişletiyor. Bosch'un DIY'cılar için ilk kablosuz el frezesi ve Bosch'un artık '18V Power for All Sistemi'ne entegre ettiği Keo bahçe testeresi gibi kullanıcı ihtiyaçlarından ortaya çıkan yenilikler odak noktasını oluşturuyor. İhtiyaçları ve beklentileri bilmek ve bu bilgiyi ürün geliştirmek için kullanmak Bosch Elektrikli El Aletleri'ne önemli bir rekabet avantajı sağlıyor. Henk Becker, “Benzersiz çözümler sunuyoruz ve hatta yeniliklerimizle yeni pazarlar yaratıyoruz.” diyor. Buna bir örnek, çok yönlü kablosuz temizleme fırçası UniversalBrush. Döner başlığı ve çeşitli aparatları ile kullanışlı ev yardımcısı, barbekü ızgarasından yanmış yiyecekler gibi inatçı kalıntıları bile çıkarabiliyor. Bir başka örnek ise çizgi lazeri Atino. Olağanüstü konsepti sayesinde, resim çerçeveleri gibi eşyalar başka bir kişiye ihtiyaç duymadan hem hızlı hem de kolay bir şekilde hizalanabiliyor ve duvara monte edilebiliyor.

"GELECEK, BÜTÜNSEL AKÜ VE EKO SİSTEMLERDE"

Profesyonel kullanıcılar için Bosch Elektrikli El Aletleri son iki yılda, 25'ten fazlası 2021'de olmak üzere 60'tan fazla yeni akülü el aletini piyasaya sürdü. 2023'ün başına kadar, serinin toplam yaklaşık 100 yeni akülü aleti kapsaması bekleniyor. Odak noktasında ise ticaret ve endüstride verimlilik ve kullanıcının korunması bulunuyor. GSR ve GSB 18V-150 C Professional akülü darbeli delme/vidalama makinesi veya GCM 18V-305 GDC Professional akülü gönye testere gibi BİTURBO aletleri ile önemli bir katkı sağlanıyor. BİTURBO kırıcılar, diğer BİTURBO testereler ve BİTURBO avuç taşlama makineleri ile birlikte, Bosch'un en verimli ve yenilikçi 18V aletleri arasında yer alıyorlar. Becker, “Gelecek, bütünsel akü ve eko sistemlerde.” diye özetliyor. Bu bakış açısı, bireysel aletlerin çok ötesine geçiyor. Bu nedenle şirket, bu eko sistemleri sürekli olarak genişletecek ve kullanıcılara ihtiyaçlarına göre daha da iyi çözümler sunacak.

 

 
 

DOSİDER YÖNETİM KURULU ANKARA'DA ISITMA SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ DOSİDER YÖNETİM KURULU ANKARA'DA ISITMA SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ