İlk yıllarında Hamburg'da acil çağrılara müdahale merkezi olarak görev yapan, 1980'lerdeki teknik uzmanlığa kavuşmadan önce birçok ardıl şirkete sahip olan şirketin portföyü, 1981 yılı itibarıyla istikrarlı bir şekilde genişledi. Sayısız şirket satın alma ve port-föy genişletme çalışmaları sonucunda Güvenlik Sistemleri, 2002 itibarıyla Bosch bünye-sindeki tek bağımsız bölüm haline geldi. 

Bugün yaşamları, varlıkları ve binaları korumaya odaklanan şirketin ürün portföyünde; vi-deo gözetim, hırsız alarm, yangın algılama, genel seslendirme ve acil anons sistemlerinin yanı sıra kartlı geçiş kontrol ve mühendislik yazılım çözümleri de yer alıyor. Ses ve müzik iletimini sağlayan profesyonel ses ve konferans sistemleri ise ürün gamını tamamlıyor. 

Merkezi Almanya’nın Münih şehrinde bulunan şirketin Avrupa, Asya ve Amerika kıtaların-daki Bosch tesislerinde yaklaşık 9.000 çalışanı bulunuyor. 2018 mali yılında kesin olmayan finansal sonuçlara göre 2 milyar Avro tutarında ciro gerçekleştiren şirketin adı, aynı yıl Bosch Bina Teknolojileri olarak değiştirildi.

Ürün gelişimindeki dönüm noktaları:

1992: “Yerel Güvenlik Ağı LSN” hat veri yolu teknolojisinin geliştirilmesi
1998: İlk adreslenebilir otomatik yangın alarm dedektörü
1999: Akıllı video analizinin geliştirilmesi
2001: Optik, termal ve kimyasal sensörleri entegre olarak bulunan ilk yangın alarm dedek-törü
2002: İlk dijital genel seslendirme ve acil anons sistemi olan PRAESIDEO'nun lansmanı
2004: İlk görünmeze yakın yangın alarm dedektörü
2013: Zorlu aydınlatma koşullarında video güvenliğiyle ilgili Starlight teknolojisi
2016: İlk video tabanlı yangın algılama sistemi AVIOTEC