Türkiye çelik boru pazarının katılımcılarından Borusan Mannesmann, yapacağı yeni yatırım ile ABD'deki cirosunu artırmayı hedefliyor. 

POLİSAN HOLDİNG 2023 FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI POLİSAN HOLDİNG 2023 FİNANSAL SONUÇLARINI AÇIKLADI

50 MİLYON DOLARA BORU ÜRETİM VE TAMAMLAMA HATTI KURACAK

Firmanın yaklaşık 50 milyon dolara ulaşması beklenen yeni yatırım ile ABD’ye boru üretim ve tamamlama hattı kuracak.

Böylece ülkedeki mevcut sondaj borusu üretim faaliyetlerinin yanında inşaat ve genel endüstri segmentlerinde de yerel üretici olarak varlığını pekiştirmiş olacak.

FEDERAL PROJELERDE DE YER ALACAK

ABD’nin sektör üzerine en saygın yayınlarından biri olan American Metal Market tarafından üç kez "Yılın En İyi Boru Üreticisi" ödülünü almaya hak kazanan Borusan Mannesmann Pipe US’in yeni yatırımı inşaat, enerji ve genel endüstri sektörlerine yönelik olacak.

Federal ve eyalet projelerinde de kullanılabilecek mekanik tesisat boruları ile makina ekipman üretiminde basınç ve ileri işlem gerektiren uygulamalarda kullanılacak özel borular da üretim gamında yer alacak.

"BİR PAZARDA DAHA YEREL OYUNCU OLMA İMKANI BULACAĞIZ"

Yeni yatırımları hakkında açıklamalar yapan Borusan Mannesmann Genel Müdürü Zafer Atabey, stratejik planları arasında bulunan yatırım ile ülkede gelecek dönemde planlanan inşaat yatırımlarına özel ürünler tedarik eden etkili bir yerel üretici olmayı hedeflediklerini belirtti.

Söz konusu hamle sayesinde halihazırda erişemedikleri federal projelerde de yer alma fırsatlarının olacağını bildiren Atabey, "2014'ten beri yerel üretim yaparak faaliyet gösterdiğimiz petrol ve kaya gazı boruları pazarının yanında yeni yatırımımız, bize farklı bir pazarda daha yerel oyuncu olma olanağı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

2023'TE DEVREYE ALACAK, EN AZ YÜZDE 5 PAY HEDEFLİYOR

Borusan Mannesmann Genel Müdürü Zafer Atabey, yeni yatırımlarını 2023 yılında devreye almayı planladıklarını dile getirerek, ülkede gelecek dönemde eskimiş bina içi içme suyu boru hatlarının yenileme projesi gibi önemli yatırımların bulunduğunu söyledi.

Özellikle son 20 senede sistemli bir şekilde büyüyen inşaat ve genel endüstri uygulamalarının da sürmesini öngördüklerini aktaran Atabey, "Yeni boru üretim hattı yatırımımız sayesinde ileri teknolojiye sahip kaliteli ürünlerimiz ile ABD pazarında fark yaratmayı amaçlıyoruz. Ülkede bu ürünlerde yerel bir üreticiye dönüşerek 2023 ve sonrasında yüzde 5 ve üzerinde pazar payı hedefliyoruz. ABD’de mevcut 300 ktonluk kapasitemiz, yeni yatırımımız sonrasında toplam 400 ktona ulaşacak." dedi.

"YILLIK 600 MİLYON DOLARA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ"

İstihdama da katkı sağlayacaklarını ve yeni üretim hattı ile 85 civarında yeni çalışana iş imkanı verecekleri bilgisini veren Atabey, yaklaşık 50 milyon dolar değerindeki yatırım ile Borusan Mannesmann Pipe US’in cirosuna ciddi bir katkı gerçekleştirerek, yıllık 600 milyon dolar seviyesine ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

Atabey son olarak, söz konusu yatırımlarına ilişkin teşvik olanaklarını da değerlendirmek üzere ülkedeki farklı bölgelerde teşvik başvuru süreçlerini başlattıklarını sözlerine ekledi.