Bomaksan, Covid-19 ile birlikte giderek artan kapalı ortamdaki temiz hava akışının sağlanması için tasarlayıp ürettiği BOA AIR Temiz Hava Dolabı ürününden 400 adet Almanya’ya ihracatını gerçekleştirdi.

BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNDEN TALEP GÖRDÜ

Endüstriyel ortamlarda hava temizleme sistemleri geliştiren ve 35 yıllık bir deneyimi bulunan firma, Covid-19 pandemisiyle birlikte bilhassa kapalı ortamlardaki hava kalitesi ihtiyacına odağına alarak bu konuda harekete geçti.

Bu doğrultuda çalışmalarının neticesinde tasarlayarak üretimini yaptığı BOA AIR marka Temiz Hava Dolapları, Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden büyük ilgi ve talep gördü. 

"İŞİMİZİ ARALIKSIZ SÜRDÜRDÜK VE TALEPLERİ KARŞILADIK"

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Bomaksan Genel Müdürü R. Bora Boysan, pandeminin başlangıcında üretimine başladıkları temiz hava dolabına gelen taleplerle ilgili şunları söyledi:

"Pandeminin en önemli olumlu etkisi temiz hava, soluduğumuz havanın kalitesi ve genel halk sağlığına yönelik farkındalığın çok büyük oranda artması oldu. Şirket olarak ana faaliyet alanımız, hava kirliliğini azaltmaya yönelik çalışmalar olduğundan pandemi sürecinde de işimize kesintisiz devam ettik ve ihtiyaçlara ve taleplere yanıt vermeye çalıştık. Bu dönemde özellikle Almanya’dan yoğun bir taleple karşılaştık ve Almanya’ya tam 400 adet temiz hava dolabı ihraç ettik." 

TOPLAM 10 ÜLKEYE SATIŞI YAPILDI

Söz konusu ürünlerini Almanya başta olmak üzere toplamda 10 ülkeye ihraç ettiklerinin altını çizen Baysan, bu dönemde Kenya’ya 7, Estonya’ya 1 tır sevkiyat gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

Hava temizleme konusundaki deneyimleri ve uzmanlıklarını yeni ürün ve teknolojilere aktardıklarını ve virüsün hava yoluyla bulaş riskini azaltmak amacıyla BOA AIR markasıyla temiz hava dolapları geliştirdiklerini kaydeden Baysan, ürünün tasarımı ve üretimi ile tamamıyla kendilerine ait olduğunu söyledi.

HEDEF PAZARLAR: AB VE RUSYA

Yeni fabrika ve yatırımlarla üretim kapasitesini artırdıklarını ifade eden Boysan, "Üretimimizin ilk anından itibaren birçok ülkeden gelen çok yoğun bir taleple karşı karşıya kaldık. Ülkemizde ve tüm dünyada normalleşme dönemiyle beraber temiz hava dolabı talebinin daha da artacağını öngörüyoruz. Bu doğrultuda, bu yıl içerisinde yeni fabrikalarımızı devreye alarak üretim kapasitemizi 5 kat artırmayı planlıyoruz. Yeni hedef pazarlarımız arasında;  Polonya, Türki Cumhuriyetler, Rusya, AB ve Kuzey Afrika ülkeleri bulunuyor." diyerek sözlerini noktaladı.