Peyzaj sektöründe 15 yıllık tecrübesini 2013 yılında BİOART markası adı altında biyolojik göletler ve biyolojik yüzme havuzlarına aktaran Bioart Biyolojik Tasarımlar markası biyolojik gölet hizmetinin yanı sıra biyolojik havuz çalışmalarıyla da müşterilerine hizmet veriyor. 

KİMYASAL MADDEYE İHTİYAÇ DUYMADAN TEMİZLENİYOR

Son yıllarda ismini daha sık duyduğumuz biyolojik havuzların avantajlarına dikkat çeken marka, biyolojik havuzun klor veya başka herhangi bir kimyasal maddeye gerek kalmadan suyun ortamdaki bakteriler aracılığıyla temizlendiği ekolojik bir oluşum olmasına dikkat çekiyor. Biyolojik havuzda sudaki kirliliğin mikroorganizmalar yolu ile temizlendiğini kaydeden marka, insanlardan kaynaklanan kirliliklerin de tolere edilmesi için suyun döngü süresinin biyolojik göletlere oranla daha hızlı sağlandığını bu amaçla rejenerasyon alanının büyüklüğünü, yüzme havuzunun büyüklüğü ve kullanım yoğunluğuna göre belirlendiğini aktarıyor. Klor kokusu olmadan tamamen doğal bir suda yüzme imkanı sağlayan biyolojik havuzların özel konut bahçelerinin yanı sıra otel, tatil köyü gibi halka açık tesislerde de inşa edilebildiğini dile getiriyor. 

EKOLOJİK ÖZELLİĞİ İLE ÖNE ÇIKIYOR

Biyolojik yüzme havuzlarının toplam alanının yüzde 10’i ile yüzde 50’si arasındaki alanın bitkilere ayrılarak inşa edilebileceğine işaret eden marka, hiçbir bitki kullanılmadan da oluşturulabileceğine vurgu yapıyor. Modern bir yüzme havuzu görünümünde inşa edilebileceği gibi tamamen doğal gölet görünümünde biyolojik yüzme havuzları da kurulabiliyor. Bioart Biyolojik Tasarımlar, bugüne kadar hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok biyolojik gölet ve biyolojik havuz uygulamasına imza atarak şehre değer kattı.