Biyolojik gölet ve havuz uygulamaları çalışmalarıyla yurt içinin yanı sıra yurt dışında da kamusal alanlara ve özel projelere değer katan Bioart Biyolojik Tasarımlar, bu başarısını her geçen gün yükseltmeye devam ediyor. Uluslararasında bir dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen firma, Türkiye’nin en önemli ödül törenlerinden biri olan İnovasyon ve Başarı Ödülleri’nde “Yılın En İnovatif Peyzaj Markası” seçildi. 

Türkiye Marka ve Kariyer etkinlikleri kapsamında 10 Aralık 2019 tarihinde Hilton İstanbul Bomonti Hotel'de gerçekleştirilen, sanat ve iş dünyasından pek çok ünlü isimin katıldığı görkemli organizasyonda ‘Yılın En İnovatif Peyzaj Markası’, Bioart Biyolojik Tasarımlar oldu. “Her iklim ve coğrafyada güvenle” sloganıyla yola çıkan, Türkiye başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde gerçekleştirdiği projelerle sektöründe uluslararası bir marka olma yolunda ilerleyen Bioart’ın adına ödülü, Yönetim Kurulu Üyeleri Erdal Yeşil ve Ekrem Bulut birlikte aldı. 

HEDEF TÜRKİSTAN COĞRAFYASI VE AVRUPA ÜLKELERİ

Gecenin sunuculuğunu yapan  Pınar Altuğ ve Tamer Karadağlı tarafından ödülü takdim edilen Erdal Yeşil, yaptığı konuşmada  “Bioart olarak biz bu yola her iklim ve coğrafyada sürdürülebilir, sağlam, ekonomik, kaliteli ve estetik projeler gerçekleştirmek hedefi ile çıktık. İlk beş yılımızda bu hedeflerimizin hepsini gerçekleştirdik. Diğer yıllardaki ana hedefimiz, özellikle Türkistan coğrafyasında ve Avrupa ülkelerinde biyolojik gölet sektöründe, sektörü belirleyen lider firma haline gelmek.  Bunun için de bu işe gönül vermiş çok güçlü bir kadromuz var” dedi. 
Ekrem Bulut ise ödül takdimi esnasında “Bioart ailesi olarak Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde yaptığımız biyolojik gölet uygulamaları ile yoğun bir yılı geride bıraktık. Bugün burada olmak, böyle bir ödüle layık görülmek bizim için gerçekten mutluluk verici.  Bu ödülü alırken emeği geçen, gece gündüz demeden çalışan değerli ekip arkadaşlarımıza, projelerinde bizi tercih eden mimarlara ve peyzaj mimarlarına özellikle teşekkür ediyorum. Yine her daim arkamızda olan ve bize güç veren, bizi motive eden ailelerimize de teşekkür ederim” dedi.

Hayata geçirdiği projeleri salt peyzaj unsuru olarak görmeyen Bioart, sosyal sorumluluk kapsamında gerçekleştirdiği kitap yayınlarıyla da herkesin takdirini topluyor. Ödül gecesinde kitap yayınlarına verdikleri desteği özetlerken Erdal Yeşil” Biz şirketimizi kurarken bir karar aldık. Türkiye'de okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve arttırmak için “Ülkenin geleceği için doğayı koru, milletin geleceği için kitap oku” kampanyası başlattık ve her yeni yılda ajanda ya da başka bir promosyon yerine kitap hediye ediyoruz ve bu sayede bir yazarımıza sponsor oluyoruz ” diyerek gecenin sunucularına kitap hediyelerini takdim ettiler.