Biyolojik gölet uygulamalarındaki başarısı ile isminden söz ettiren Bioart Biyolojik Tasarımlar, farklı platformlarda hedef kitlesiyle buluşmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yılı ve bu yılı farklı üniversitelerde gerçekleştirdiği eğitim çalışmalarıyla yoğun geçiren firma, Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’ne katılım gerçekleştirdi. 

Peyzaj sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nde Bioart Biyolojik Tasarımlar, ziyaretçilerine çalışmalarını anlattı. Sakarya’da Kırkpınar Sahili Sapanca’da 19-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali, yurt içinden ve yurt dışından birçok ziyaretçiyi ve katılımcıyı ağırladı. Festivalde C25 standında yer alan Bioart Biyolojik Tasarımlar, biyolojik gölet uygulamaları hakkında ziyaretçilerine bilgi verdi. 

PEYZAJDA SU KULLANIMINA VE SUYUN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali’nin üçüncü gününde öğlen seansında Yusuf Evren Doğan moderatörlüğünde ‘Peyzajda Su Kullanımı ve Suyun Önemi, Çim Sahaları ve Süs Bitkilerinde Besleme’ konuları ele alındı. Panelde Bioart Biyolojik Tasarımlar Genel Koordinatörü Erdal Yeşil, “Peyzajda Su Kullanımı ve Suyun Önemi” başlıklı konuşmasına yer vererek dileyicileri bu konuda bilgilendirdi. Yeşil,, yaptığı konuşmada şu açıklamalara yer verdi:

"Bioart ailesi olarak yıllardır peyzajda suyun kullanıldığı alanlarda herhangi bir kimyasal kullanmadan suyun sürdürülebilirliği, ekonomisi, uzun vadede verimli kullanılması ile ilgili çalışıyoruz. Bu alanda sektörümüzde bir bilinç oluşturmaya çalıştık. Yaptığımız projeler ile farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyorum."