Eğitim çalışmalarına önem veren Bioart Biyolojik Tasarımlar, genç peyzaj mimarları ile tecrübesini paylaşmaya devam ediyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde “Peyzaj Mimarlığında Suyun Etkin Kullanımı Biyolojik Göletler” başlığı altında 12 Aralık Çarşamba tarihinde gerçekleşecek olan etkinlikte peyzaj ve biyolojik gölet çalışmaları ele alınacak.

BİYOLOLİK GÖLET UYGULAMALARINI ANLATACAK

Peyzaj sektörünün önde gelen isimlerinin konuşmacı olarak katıldığı “Peyzaj Mimarlığında Suyun Etkin Kullanımı Biyolojik Göletler” etkinliğinin ilk oturumunda, hayata geçirdiği biyolojik gölet projeleriyle örnek çalışmalara imza atan BioArt Biyolojik Tasarımlar’ın Yönetim Kurulu Üyesi Peyzaj Mimarı Ekrem Bulut tecrübelerini paylaşacak. “Biyolojik Göletler” başlığı altında konuşmasını gerçekleştirecek olan Bulut, peyzaj mimarlığı sektöründe ve peyzaj projelerinde suyun önemi ve değeri, kullanımı giderek artan biyolojik göletlerin temel çalışma prensibi, tasarım ve inşaat aşamalarında dikkat edilecek önemli unsurları ve uygulamalarını ele alacak. 

Etkinliğin ikinci oturumuna “Peyzaj Mimarlığı Mesleği Üzerine” isimli söyleşi ile devam edilecek. Moderatörlüğünü ON Tasarım İzmir Şubet Ytekilisi Dr. Peyzaj Mimarı Burcu Ayhan’ın yapacağı şöyleşiye Erguvan Peyzaj Ltd. Şirketi Firma Kurucu Ortağı Doğan Aydın, BioArt Biyolojik Tasarımlar A.Ş. Kurucu Ortağı Erdal Yeşil, PTM Proje Tasarım Ofisi Firma Kurucusu Peyzaj Y. Mimarı Engin Aktaş ve Meta Peyzaj Planalama Firmas Kurucusu Peyzaj Y. Mimarı Yılmaz Aktaş konuşmacı olarak katılacak.

Peyzaj Mimarlığında Suyun Etkin Kullanımı Biyolojik Göletler etkinliği saat 13.30 -16.30 arasında gerçekleştirilecek.