Biyolojik gölet ve havuz uygulamalarındaki başarılı çalışmaları ile isminden söz ettiren Bioart Biyolojik Tasarımlar, tecrübesini ve bilgisini paylaşmaya devam ediyor. TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şubesi’nde 17-18 Kasım 2018 tarihlerinde TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Trabzon Şubesi işbirliği ile gerçekleşen "Biyolojik Göletler ve Uygulama Yöntemleri" başlıklı eğitime katılan Bioart Biyolojik Tasarımlar, burada çeşitli üniversitelerin peyzaj mimarlığı bölümü öğrencileri ve mezunları, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektörde peyzaj ile ilgili iş yapan yönetici ve temsilcileriyle buluştu. Program kapsamında katılımcılara Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Emrah Yalçınalp, Bioart Biyolojik Tasarımlar Teknik Koordinatörü Ekrem Bulut ve Çevre Yüksek Mühendisi Esra Çiçek tarafından eğitim verildi.

BİYOLOJİK GÖLET MASAYA YATIRILDI

Peyzaj mimarlığı sektöründe ve peyzaj projelerinde suyun önemi ve değeri, kullanımı giderek artan biyolojik göletlerin temel çalışma prensibi, tasarım ve inşaat aşamalarında dikkat edilecek önemli unsurların ele alındığı eğitimde; uygulanmış projeler ve bu projelerin bakım süreçleri ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Katılımcılarn soruları ile devam eden eğitimde, biyolojik göletlerin Avrupa’daki ve dünyadaki kullanım amaçları ile Türkiye’deki kullanım amaçları karşılaştırıldı.  Biyolojik göletlerde balık ve diğer canlıların olmasının avantaj ve dezavantajlarının konuşulduğu etkinlikte katılımcılardan gelen “Eğer gerçekten biyolojik ise Türkiye’de bazı firmaların biyolojik göletlerde balığa neden karşı çıktığı” sorusu irdelendi.

Biyolojik Göletler ve Uygulama Yöntemleri başlıklı eğitimde öne çıkan bir diğer soru ise “Avrupa’da ve dünyada biyolojik göletler yüzme amaçlı kullanılabiliyor iken Türkiye’de neden sadece dekoratif amaçlı kullanılıyor” oldu.  Yoğun ilgi gören eğitimin sonunda katılımcılara sertifika verildi.