Sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan Bioart Biyolojik Tasarımlar, genç peyzaj mimarları ile tecrübesini paylaşmaya devam ediyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde “Peyzaj Mimarlığında Suyun Etkin Kullanımı Biyolojik Göletler” başlığı altında 12 Aralık Çarşamba tarihinde gerçekleşen etkinlikte peyzaj ve biyolojik gölet çalışmaları konuşuldu.
Peyzaj sektörünün önde gelen isimlerinin konuşmacı olarak yer aldığı “Peyzaj Mimarlığında Suyun Etkin Kullanımı Biyolojik Göletler” etkinliğinde farklı konu başlıkları ile sektörün nabzı tutuldu. Etkinliğin ilk oturumunda hayata geçirdiği biyolojik gölet projeleriyle örnek çalışmalara imza atan BioArt Biyolojik Tasarımlar’ın Yönetim Kurulu Üyesi Peyzaj Mimarı Ekrem Bulut, öğrencilerle tecrübelerini ve bilgisini paylaştı. “Biyolojik Göletler” başlığı altında konuşmasını gerçekleştiren Bulut, peyzaj mimarlığı sektöründe ve peyzaj projelerinde suyun önemi ve değeri, kullanımı giderek artan biyolojik göletlerin temel çalışma prensibi, tasarım ve inşaat aşamalarında dikkat edilecek önemli unsurları ve biyolojik gölet uygulamalarını anlattı.

PEYZAJ MİMARLIĞI HER BOYUTUYLA KONUŞULDU

Etkinliğin ikinci oturumuna “Peyzaj Mimarlığı Mesleği Üzerine” isimli söyleşiyle devam edilerek, peyzaj mimarlığı mesleği farklı boyotları ile konuşuldu. Etkinliğin moderatörlüğünü ON Tasarım’dan İzmir Şubet Yetkilisi Doktor Peyzaj Mimarı Burcu Ayhan üstlendi. Konuşmacı olarak ise sektörün önemli isimleri arasında yer alan  Erguvan Peyzaj Ltd. Şirketi Firma Kurucu Ortağı Doğan Aydın, BioArt Biyolojik Tasarımlar Kurucu Ortağı Erdal Yeşil, PTM Proje Tasarım Ofisi Firma Kurucusu Peyzaj Yüksek Mimarı Engin Aktaş ve Meta Peyzaj Planalama Firmas Kurucusu Peyzaj Yüksek Mimarı Yılmaz Aktaş yer aldı.
Öğrenci ve akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Peyzaj Mimarlığında Suyun Etkin Kullanımı Biyolojik Göletler etkinliğinin sonunda konuşmacılar dinleyecilerin sorularını cevapladı.