Sektörünün tecrübeli isimleri arasında yer alan Uzun Yalıtım ve İnşaat Malzemeleri, ağırlıklı olarak cephe, ısı yalıtımı, su yalıtımı ve zemin kaplamaları uygulamalarıyla inşaat sektörüne hizmet veriyor. Alternatif çözümleriyle ekonomik ve görsel açıdan yeni uygulamalar yaparak binalara değer katan markanın İnşaat Yüksek Mühendisi Bulut Uzun, ısı yalıtımın önemine değindi. 

ISI YALITIM ÇÖZÜMLERİYLE DE FAYDA SAĞLIYOR

Enerji ve çevrenin tüm dünyada en önemli konuların başında geldiğini belirten Uzun, enerji üretiminin çok maliyetli olmasının, fosil yakıtlardan elde edilen enerjinin çevreye verdiği zararlardan dolayı küresel çapta alarm veren çevre kirliliğinin artması nedeniyle son yıllarda yenilenebilir çözümler ve alternatif çözümler hızla tercih edildiğini aktardı. Yapılan bir araştırmada en ucuz enerjinin tasarruf edilen enerji olduğunun rakamlarla kanıtlandığını aktaran Uzun, “Bugün ülkemizde kullanılan enerjinin yüzde 40’ın üzerinde binalarda kullanıldığı düşünüldüğünde, aslında ısı yalıtımının önemi bir kez daha ön plana çıkmaktadır. Yapılan çalışmalar göstermiştir ki, ülkemizde bulunan yalıtımsız binaların tümü doğru olarak yalıtılsa 7-9 milyar$/yıl tasarruf edebilecek bir potansiyel mevcuttur. Bunun anlamı tasarruf edilecek bu rakamla her yıl birçok hastane, okul, havaalanı, fabrika vb. yatırım yapabilecek bir bütçe oluşturmak demektir. Firmamız ısı yalıtımı çözümlerinde, ülkemizin önde gelen üretici firmaları ile çalışmakta olup, binaların estetiğini artırmak anlamında yeni uygulama yöntemleri ile binalara değer katmaktadır. Isı yalıtımı çözümlerinde yürürlükte olan yönetmelikleri ve gelişmeleri sürekli takip etmekteyiz. Bunun yanı sıra yeni finansman modelleri üzerinde de çalışarak nihai tüketicinin bütçesini ve ödeme rahatlığını da artırmayı planlamaktayız. “dedi. 

Bu yıl da müşterilerine benzer konularda hizmet vermeyi planladıklarını dile getiren Uzun, işlerini mühendislik hizmeti olarak titizlikle ve doğru olarak yaparken, farklı uygulamaları ve ürünleriyle estetiği ön plana çıkartmak istediklerini sözlerine ekliyor.