Kabine toplantısının ardından önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bina yalıtımları için yeni kredi paketini duyurdu. Buna göre bina yalıtımı yaptıracakları, 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranı ile kredi imkanı bekliyor. Kabine toplantısından çıkan kararları açıklayan Erdoğan, daire başına 50 bin liraya kadar kredi imkanını duyurdu.

DAİRE BAŞINA 50 BİN LİRA 60 AY VADELİ 0.99 FAİZLE KREDİ İMKANI

İşte Cumhurbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

"Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak kapsamında enerji verimliliğine büyük önem veriyoruz. Ülkemizdeki yapı stoğunun büyük kısmının yalıtımsız olması gereğinden fazla enerji kullanımına yol açıyor. Yalıtım için yeni çalışma başlatıyoruz. Binaların yalıtım çalışmasında kullanılmak üzere daire başına 50 bin lira 60 ay vadeli 0,99 faizle kredi imkanı getiriyoruz. Hem aile bütçesine hem devlet bütçesine olumlu katkısı olacağına inandığım bu paketle ilgili detaylar ilgili bakanlıklar tarafından kamuoyuna açıklanacak.”

FENERCİOĞLU'NDAN KIBRIS'A DEV PROJE FENERCİOĞLU'NDAN KIBRIS'A DEV PROJE

"HANELERDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yaptığı bu açıklamadan sonra T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yaptı. Bakanlık, yaptığı paylaşımlarda, "Hanelerde enerji verimliliği için önemli adım... Hedef; konutlardaki ısıtma ve soğutmayı en az enerji ve en yüksek verimlilikle sağlamak. Haneleri ısıtacak kampanya... 50 Bin TL, 60 Ay Vadeli, 0.99 Faiz Oranı... Hanelerde yalıtımı teşvik edecek uygun kredi imkanlarıyla daha az enerji, daha yüksek verimlilik" ifadelerine yer verdi.