Nevşehir’de 30 yılı aşkın süredir inşaat sektöründe hafif yapı elamanları (bims blok) üretiminde kullanılan bims ürünü üretimi yapan Denge Bims, sektörün öne çıkan isimleri arasında yer alıyor. 

Marka, Ar-Ge çalışmaları neticesinde geliştirdiği yüksek ısı ve ses yalıtım özelliğine sahip bims bloklarıyla bugüne kadar birçok prestijli projenin tercihi oldu. Yüksek mukavemetli olması sebebiyle yapıların depreme karşı dayanımını artıran Denge Bims ürünleri Amara Dolce Vita Tekirova, Burs Ekonomik Odalar, Dedeman- Büyükçekmece, Defne Otel Gündoğdu-Antalya, Doğus Sema Center-Bursa, Koru Park Evleri ve Riva Flora Evleri İstanbul gibi daha birçok projeye çözüm sundu. 

Denge Bims Sistemleri, yüksek performanslı ısı yalıtım özelliği ile enerji verimliliğine katkı sağlıyor. Denge Bims duvar ve asmolen bloklarının hafif, gözenekli ve doğal olması nedeni ile yapılarda ısı yalıtımı sağlayarak ısıtma ve soğutma ihtiyacını azaltıyor. 
Toplu konut sitelerinde, soğuk hava depolarında ve birçok inşaat sektöründe ilk sırada tercih edilebilen Denge Bims blokları ses yalıtımı özelliğiyle de öne çıkıyor. DIN 4102 standardına göre yanmaz malzeme olarak kabul edilen Denge Bims blokları, 1029 C'ye kadar hacimsel değişikliğe uğramıyor. Bu sıcaklıktan sonra ise herhangi bir deformasyona sebep vermemesi nedeniyle de yangına karşı güvenli bir çözüm sunuyor. 

Denge Bims’in bir diğer en önemli özelliği ise hafif olması. Kuru birim hacim ağırlığı 500-800 kg/metreküp arasında değişen en hafif duvar malzemesi olması nedeniyle ürün yapılara binen yükü azaltıyor. Denge Bims gözenekli yapıya ve agrega bağlarının, pomzanin doğal çimento hammaddesi puzolana sahip olması nedeniyle iyi bir sıva tutucu özelliğine de sahip. Prizini tamamlamış sıva, yapı fiziği şartlarını yerine getirmesi sebebiyle yapı konforunu arttırıyor ve de duvarlarda nem ve küflenme sorununu ortadan kaldırarak sağlıklı bir ortam sunuyor. 
Pomza ve çimentodan oluşan Denge Bims blokları, doğal bir yapı malzemesi olması sebebiyle çevre ve insan sağlığına karşı olumsuz bir etkisi yoktur. Nitekim üretiminde minimum seviyede enerji harcanan Denge Bims blokları, radyoaktif ve toksit madde içermiyor.  Üretim aşamasında herhangi bir kimyasal ve biyolojik teknik kullanılmaması sebebiyle Denge Bims blokları çevre dostu özelliğiyle öne çıkıyor.