Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, iş ortaklarını geleceğe hazırlıyor. Vodafone Business dijital çözümleriyle işletmelere verimlilik ve tasarruf imkanı sunarken en doğru kanalları kullanarak müşteri memnuniyetinin korunmasını sağlıyor. Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa’nın hazır beton markası Betonsa, beton üretiminin dijital dönüşümünü sağlamak için Vodafone Business teknolojilerini seçti. Vodafone Business ve Betonsa, Türkiye’de bir ilk olan projeyle beton sınıfının gerçek zamanlı uzaktan takip edilerek ölçülmesini, raporlanmasını ve dijital ortamda paylaşılmasını sağlıyor. Betonsa bu proje ile kalitesinin sürdürülebilirliğini kanıtlayan ve müşterileriyle paylaşabilen ilk hazır beton firması oldu. 
Vodafone Business ve Betonsa’nın güçbirliği yaptığı ‘Smart Beton’ projesiyle yapılarda kullanılan betonun kalitesi ve sağlamlığı, telefona yüklenen uygulama ile şeffaf bir şekilde anlık takip edilebiliyor. Vodafone Business’ın Betonsa’ya sunduğu teknolojik altyapı ile betonun kalitesi içine yerleştirilen dijital sensörlerle ölçülüyor. Üretilen betonun kalite parametrelerinin sınıflandırılması için birçok veri  sistemde kayıt altına alınıyor. Bu kayıtlar, Betonsa’nın müşterileriyle de güvenli bir şekilde paylaşılabiliyor. 

KATMA DEĞERLİ ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ  

İşletmelerin maliyetlerini azaltmak ve verimliliği artırmak için dijitalleşmeye odaklanması gerektiğini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, Türkiye’de perakendeden tarıma, finanstan inşaata her sektörden işletmelerin ‘dijital iş ortağı’ olarak, Nesnelerin İnterneti'nden bulut uygulamalarına, bina içi ağ çözümlerinden mobil iletişime kadar geniş bir alanda katma değerli çözümler sunduklarını vurguladı. Yıllardır güvenliği, tasarrufu, verimlilik artışını ve fırsatları kaçırmamak açısından dijitalleşmenin şart olduğunu, dijitalleşmenin rekabette işletmeleri bir adım öne geçireceğinin altını çizen Meltem Bakiler Şahin, dijitalleşmenin hem iş yapış yöntemlerini hem işletmeleri hem müşteri deneyimini yeniden şekillendirdiğine vurgu yaptı. Sundukları çözümlerle işletmelerin üretimden enerji ve makine takibine kadar tüm iş süreçlerini uzaktan takip ederek yönetmelerini ve kesintisiz sürdürmelerini sağladıklarının altını çizen Şahin, Betonsa ile yaptıkları projeyi çok önemsediklerinin altını çizdi. 
 

SEKTÖRDE DİJİTALLEŞMEYE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ
 
Dijitalleşmenin, Akçansa için önemli yatırım kalemleri arasında ilk sıralarda yer aldığının altını çizen Akçansa Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Barış Karahüseyin, sektörün geleceğine de yön vermek arzusuyla hazır beton gibi geleneksel bir üründe dijital dönüşüm gerçekleştirmek için yola çıktıklarının altını çizdi. Betonun kalitesini, içine yerleştirilen dijital sensörler yardımıyla belirleyip uzaktan takip edebilecekleri bir ürün geliştirmek istediklerine vurgu yapan Karahüseyin, bunun için ihtiyaç duydukları altyapı hizmetlerini, Vodafone'un kendilerine eksiksiz sağladığının altını çizdi.