Beton ve çimento katkıları sektöründe global bir oyuncu olan Chryso, kalitesiyle dünyanın en prestijli projelerinin çözüm ortağı. Betonu tamamlayan tüm yapı kimyasallarının tedarikini gerçekleştiren marka, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde ilk iki oyuncu arasında yer alıyor. Chryso’nun Türkiye’de lider konumunda olduğunu vurgulayan Satış ve Pazarlama Direktörü Rıza Altınsoy, Türkiye’nin tüm bölgelerine terzi usulü çözümleriyle hizmet verdiklerini belirtiyor. Her bölgede bulunan ayrı teknik satış ekipleri ve AR&GE destek çalışanlarıyla proje odaklı çalışarak 1000’i aşkın ürün yelpazelerinden uygun katkılar sağladıklarını aktaran Altınsoy, 100’ü aşkın ülkede yer alan Chryso Grup’un Orta Asya ve Orta Doğu Bölgesi ihtiyaçlarının Türkiye tarafından tedarik edildiğini açıklıyor. Türkiye’nin Chryso’nun dünyadaki beş AR-GE merkezinden biri olduğunu dile getiren Altınsoy, Kocaeli merkez olmak üzere Trabzon ve Adana’da olmak üzere üç bölgede üretim fabrikalarının bulunduğunu aktarıyor. 

Chryso’nun proje özelliklerine göre uygun katkıları laboratuvar denemeleri sonucunda belirleyerek birebir özgün çalışmalarla destek verdiklerini ifade eden Altınsoy, “Sadece ticaret iş birliğinden ziyade müşteri eğitim programlarıyla da iş ortaklarımıza fırsatlar sunuyoruz. Müşteriye özel uygun ürünün bulunmasından sonra lojistik ve teknik destek hizmetleri ile müşteri ihtiyaçlarını karşılanmaya devam ediyoruz. Personellerimizin yüzde 45’lik kısmı teknik satış ve teknik destek ekibinden oluşuyor.” diyor.
Altınsoy, hazır beton alanında hazır beton üreticilerine, prekast beton üreticilerine, genel müteahhitlere, tünel ve madencilik sektörüne geliştirdikleri çözümlerle; yerleşebilirliği ve sonlandırabilmeyi iyileştirmeyi, sağlamlığı ve dayanıklılığı arttırmayı, işlenebilirlik süresini uzun tutmayı, güçleri ve verimliliği arttırmayı, malzeme ve inşaat maliyetlerini düşürmeyi, çevresel etkiyi azaltmayı, dekoratif özelliklere olan ihtiyacı karşılamayı, yenilemeyi, korumayı ve güzelleştirmeyi hedeflediklerinin altını çiziyor. 

Ülkemizin deprem kuşağında olması nedeniyle geçmişte yaşanılan acı tecrübeleri de göz önünde bulundurarak, belirlenen standartlarında üstünde performans verme kabiliyetine sahip betonlar inşa edecek katkı teknolojileri üzerinde çalıştıklarını belirten Altınsoy, “Ülkemizin mega projelerinde olası deprem riskini de göz önünde bulundurarak üst sınıf betonlar için katkılar tedarik ettik ve etmeye devam etmekteyiz. Burada global tecrübemizin ve gücümüzün de etkisini kullanarak optimum katkı çözümlerini sunmaktayız. Yenilikçi ürünlerimiz ile betonda doğabilecek deprem riskini en alt seviyeye indirmekteyiz.” diye sözlerini tamamlıyor.