Her gün binlerce yolcuyu ağırlayan havalimanı yönetimlerinin, yolculuk edenleri, çalışan personeli ve havalimanının kendisini en iyi şekilde korumak için belirli ölçütleri karşılaması gereki-yor.Güvenlik, emniyet, iletişim ürünleri ve sistemleri alanında dünyanın önde gelen tedarikçile-rinden biri olan Bosch, bu noktada devreye giriyor, entegre bina çözümleri ve servisleri sunarak dünya çapındaki havalimanlarının güvenliğine büyük katkılar sağlıyor. Sadece Almanya'da, yılda 180 milyondan fazla yolcu, Bosch’ungüvenlik teknolojilerinden yararlanıyor.

Bosch, son olarak İsviçre'deki Bern yerel havalimanını müşteri portföyüne kattı. Her yıl, iş seya-hatine ve tatile çıkan yaklaşık 185.000 yolcu tarafından kullanılan havalimanında daha yüksek güvenlik için şirket, tek kaynaktan ağ tabanlı çözüm sunmaya başladı.

HEM GÜVENİLİR HEM KULLANICI DOSTU SESLENDİRME SİSTEMİ

Güvenilir ve kaliteli genel seslendirme sistemi; biniş ve yolcu çağrılarının, uyarıların, genel anonslarınhızlı ve anlaşılır bir şekilde olması için önem taşıyor. Bosch uzmanlarının geliştirdiği ağ tabanlı yeni çözüm, bu beklentileri tam olarak karşılıyor. Olağanüstü güvenilirliği, kullanıcı dostu olması, ses üretimi ve anlaşılabilirlik özellikleriyle öne çıkan PAVIRO genel seslendirme ve acil anons sistemini temel alan çözüm, Bern'de hem tüm terminal çapında hem de belirli alanlarda duyurular yapmak için kullanılıyor.

Sistem kurulumunun, yolcular için herhangi bir aksaklık veya sakıncaya yol açmadan sorunsuz bir şekilde ilerlediğini belirten, Bern Havalimanı'nın teknik altyapısından ve projelerinden sorumlu MarioGlauserşunları söyledi: “Yeni çözüm, yolcularla daha da iyi iletişim kurmamızı sağlıyor ve gelecekteki gereksinimleri güvenilir bir şekilde karşılıyor.Havalimanı, acil durumlara artık daha hızlı ve daha kolay yanıt verebiliyor. Otomatik uyarılar ve anonslar, gerginliğe neden olmadan yolculara güven veriyor. Bern Havalimanı'nın sorumluları, sistemin özelliklerinden, ayrıca bütün planlama ve kurulum işinin tek bir sağlayıcı tarafından yapılmış olmasından memnun.”

Bosch Bina Teknolojileri, güvenlik, emniyet, iletişim ürünleri ve sistemleri alanında dünyanın önde gelen tedarik-çilerindendir. Bosch aynı zamanda bazı ülkelerde enerji verimliliği, bina otomasyonu ve bina güvenliği ile ilgili çözüm ve hizmetler de sunmaktadır. Kesin olmayan finansal sonuçlara göre, 2017 mali yılında 9 bin çalışanı ile 1,9 milyar Avro tutarında ciro gerçekleştirmiştir. İnsanların can ve mal güvenliğini sağlamayı hedefleyen Bosch Güvenlik Sistemleri’nin ürün yelpazesinde video gözetim, hırsız alarm, yangın algılama, genel seslendirme ve acil anons sistemlerinin yanı sıra kartlı geçiş kontrol ve mühendislik yazılım çözümleri de bulunmaktadır. Ses ve müzik iletimini sağlayan profesyonel ses ve konferans sistemleri ise ürün gamını tamamlamaktadır. Bosch Bina Teknolojileri ürünleri, Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarındaki Bosch üretim tesislerinde geliştirilip üretilmektedir.

Bosch Grubu, dünyanın önde gelen teknoloji ve servis tedarikçilerinden biridir. 31 Aralık 2017 itibarıyla dünya genelinde 400.500 çalışana sahiptir. 2017 yılında 78,1 milyar Avro'luk satış gerçekleştirmiştir. Faaliyetleri dört sektöre ayrılmaktadır: Mobilite Çözümleri, Sanayi Teknolojileri, Dayanıklı Tüketim Malları ve Enerji ve Bina Tek-nolojileri. Dünyanın önde gelen IoT şirketi olarak Bosch; akıllı evler, akıllı şehirler, ağa bağlı mobilite ve endüstri için yenilikçi çözümler sunmaktadır. Sensör teknolojisi, yazılım ve hizmet alanlarındaki tecrübesi ve kendi IoT bu-lutunu kullanarak müşterilerine; akıllı, farklı alanları bir arada tek bir kaynaktan sunabiliyor. Bosch Grubu’nun stratejik amacı; inovatif ve heyecan uyandıran ürün ve hizmetleriyle akıllı bir yaşam ve yaşam kalitesini dünya genelinde geliştiren yaratıcı çözümler, kısacası ‘Yaşam için Teknoloji’ sunmaktır.

Bosch Grubu, Robert Bosch GmbH ve 60'a yakın ülkedeki 440 bağlı kuruluşu ve bölge şirketinden oluşmaktadır. Satış ve servis ortakları dahil edildiğinde, Bosch'un global üretim ve satış ağı neredeyse dünyadaki tüm ülkeleri kapsamaktadır. Şirketin gelecekteki büyümesinin temeli, yenilikçi gücüdür. Bosch, dünya genelinde yaklaşık 125merkezde araştırma ve geliştirme alanında 62.500 çalışana sahiptir.