Toplumsal hayat içerisinde ve ekonomik açısından kadının güçlenmesini hedefleyen, bu doğrultuda birçok önemli çalışmaya imza atan Arçelik’in bu çalışmalarından en önemlilerinden biri de Beko markasıyla başlatmış olduğu Yeni 100 Kadın Bayi projesi. Girişimci ekosisteminde kadınların temsiliyetini artırmanın amaçlandığı bu projede bayi ekosistemine katılan kadın bayiler ilk defa İstanbul’da buluştu.  “Beko yeni 100 kadın bayisini arıyor” mottosuyla yola çıkılan projeye dokuz ayda 1000’in üzerinde başvuru gerçekleşti. Yeni bayi adaylarıyla beraber toplamda 18 mağazanın açıldığı, bu yılın sonuna kadar dört mağazanın daha hizmete açılmasının hedeflendiği projeye kandınlar başvuru yapabiliyor. Başvuru yapmak isteyen kadınlar https://www.beko.com.tr/100kadinbayi adresinden iletişme geçerek başvurularını yapabilirler. Bayilik almak isteyen girişimci kadınlara başvuru aşamasından itibaren tüm aşamalarda destek verildiği gibi, kadınlara eğitim ve mentorluk imkânı da sunularak kadın liderlerin gelişimlerine katkı sağlanıyor.

Yeni 100 Kadın Bayi Projesi hakkında açıklamada bulunan Beko Türkiye Satış Direktörü Arel Atakol, yıllardır tüketicilerin hayatına birçok yenilik kattıklarını ve onlara yeni deneyimler yaşattıklarını hatırlatarak yatırım yapmaya hız kesmeden devam ettiklerini açıkladı. Beko markaları ve bayi teşkilatlarıyla birlikte güçlenerek büyümeyi ve ülke ekonomisine destek olmayı sürdürdüklerini dile getiren Atakol, yeni mağazalarında tüketicilerini yüksek teknolojiye sahip yenilikçi tasarımlarla buluştururken, müşteri deneyimini de zenginleştirdiklerini açıklıyor. Atakol, hedeflerinin Türkiye’nin her noktasına modern perakende mağazaları kazandırmak olduğunu açıklıyor.  

Arel Atakol’un sunumunun ardından zirvede Ticari Dönüşüm, Mentorluk Süreci, Perakende Akademi Beko 100 Kadın Bayi Programı ve Perakende Akademi Menti Eğitimi konularında seminerler gerçekleştirildi. 

BAYİ OLMAK İSTEYEN GİRİŞİMÇİLERE MADDİ VE MANEVİ DESTEK

Yeni 100 Kadın Bayi Projesi kapsamında Beko, kadınlara birçok konuda destek oluyor. Bunlar arasında bayi olmak isteyen girişimcilere mağaza seçimi, kira desteği, yöneticilik eğitimlerinin yanı sıra mentorluk gibi maddi ve manevi destekler yer alıyor.