Hacılar Mahallesi 7184 parsel üzerinde 86 bin m2 alanda yapılacak olan projenin Gölbaşı’na ve Ankara’ya büyük bir değer katacağını aktaran Ramazan Şimşek, Mogan Gölü'nün hemen güneyinde yer  alan  alanda olacağını belirterek, 25.09.2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanının oluruyla ve kendilerinin girişimlerişimleriyle projeyi ve ihale sürecini tamamladıklarını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile İlbank’a ve meclis üyelerimize bu süreçte verdikleri katkıları sebebiyle teşekkür ederiz.

Çocuklar için tasarlanan yaşam alanları

Doğa Park’ın doğaya zarar vermeden tamamen doğal ortama uyumlu şekilde tasarlandığını aktaran Şimşek, tanıtım ofisinin hazır bulunacağı alanda; 2 adet çim halı saha Gölbaşılı gençlerinin ve çocuklarının hizmetinde olacağını,  gezinti yolları, bisiklet ve yaya yollarını öncelikli olarak konumlandırdıklarını aktardı.

Aromatik bitki bahçelerinin, renk bahçelerinin ve koku bahçeleri ile bitkilerin dünyasına yolculuk yapılacağını da aktaran Şimşek “Çok farklı bitkileri parkımızın içerisinde vatandaşlarımızla buluşturacağız. Konumlandıracağımız geri dönüşüm üniteleri sayesinde de çocuklarımıza geri dönüşüm ve çevre bilincini aşılamaya çalışacağız. Muhteşem bir doğa harikası Gölbaşı’nda hayata geçiyor. Vatandaşlarımız kuş türlerini yakından inceleyerek birbirinden güzel fotoğraf kareleri ile anı ölümsüzleştirebilecekler” dedi.