Ani sıcaklık değişimlerinin gözle görülebilir derecede hissedildiği bu dönemlerde, klimaların doğru kullanımı her yaş grubu, özellikle de bebekler için büyük önem teşkil ediyor. Ani değişim gösteren hava sıcaklıklarından etkilenen bebekler çok sık terliyor ve su kaybediyor. Bu nedenle bebeklerin bulundukları mekânların ne çok sıcak ne de çok soğuk, halk arasında oda sıcaklığı olarak da bilinen aralıklarda olması gerekiyor. İdeal sıcaklık değeri olarak 22 derece tavsiye ediliyor. Fakat gündüz ve akşam saatlerinde ani değişen hava sıcaklıkları göz önünde alındığında, ortamın gündüz 21- 24 derece arası, gece ise 19-21 derece arasında tutulması tavsiye ediliyor.

KLİMA HAVA AKIŞI DOĞRUDAN BEBEKLERİN ÜZERİNE YÖNLENDİRİLMEMELİ

Klimanın doğru kullanımının önemi de işte tam da bu noktada, ortam sıcaklığını ideal derecelere getirirken öne çıkıyor. Klimaların havayı direkt olarak bebeğin bulunduğu yöne doğru üflemesi, bilindiği üzere bebeklerin sağlığını etkileyebiliyor. Bağışıklık sistemleri henüz gelişmemiş olan bebeklerde buna bağlı olarak üşütme, uyku problemi, ciltte tahriş vb. çeşitli olumsuzluklara neden olabiliyor. Bu etkenleri göz önünde bulundurarak ebeveynlerin özellikle klimayı doğru noktaya monte ettirmeleri ve bu konuda yetkili servislerin tavsiyelerine uymaları oldukça önemli. Bunlara ek olarak klimalar sadece odadaki ideal sıcaklığı sağlamakla kalmıyor aynı zamanda ortamın nemini de dengeliyor. Çok nemli ortamlarda, sadece nem alma fonksiyonunda çalışan bir klima bebekler için son derece uygun bir ortam yaratıyor.  

KLİMA SİHİRBAZI İLE EN DOĞRU KLİMAYI BULMAK ARTIK ÇOK KOLAY 

Bunun yanı sıra bebek ya da çocuk odasının konumu da klima kullanımında dikkat çeken detaylar arasında yer alıyor. Klimaların; çocuğun yatağına, oyun alanlarına vb. detaylar göz önünde bulundurularak monte edilmesi doğru kullanım için yardımcı oluyor. Çocuklarının sağlığı için en doğru klimayı arayan tüketicileri düşünen Form MHI Klima Sistemleri, Mitsubishi Heavy Industries klimalar hakkında detaylar paylaştığı www.form-mhiklima.com web sitesinde “Klima Sihirbazı’’ uygulaması ile klima seçimine yardımcı oluyor. Dairenin bulunduğu şehir, kat, odanın metrekaresi, cam gölge tipi, izolasyon ve tavan yüksekliği gibi detaylar doğrultusunda klimalar için en doğru seçenekleri sunan Klima Sihirbazı uygulaması tüketicilerin tüm soru işaretlerini yanıtlıyor. 

KENDİ KENDİNİ TEMİZLEME ÖZELLİĞİ VE ALERJEN FİLTRELİ ÜRÜNLER ÇOK ÖNEMLİ!

Bebeklerin bağışıklık sistemleri yeterince gelişmemiş olduğundan sağlıkları için tehlikeli olabilecek toz ve mikroorganizmalar pek çok soruna sebebiyet verebiliyor. Mitsubishi Heavy Klimalar tüm split ürünlerinde bulunan kendi kendini temizleme özelliği sayesinde tozdan kaynaklanabilecek sıkıntıları minimuma indiriyor. Buna ek olarak Diamond ve Premium serilerinde yer alan alerjen filtre sayesinde evcil hayvanların bulunduğu evler başta olmak üzere tüm kir ve mikroplara karşı koyabilmek için antibakteriyel işleme tabi tutulmuş fanlarıyla ortamın havasını temizliyor ve daima temiz hava sunuyor. Fotokatalitik koku önleyici filtresiyle ortamda kötü kokuya sebebiyet veren molekülleri de temizliyor. Üstelik bu filtre kolayca yıkanıp, kurutularak defalarca kullanılabiliyor.
Tüm bunlara ek olarak iklimlendirme sektörünün öncü firmalarından Form MHI Klima Sistemleri, yalnız bebeklerin değil, yetişkinlerin de ihtiyacı olan temiz havalı sağlıklı bir ortam için klimaların düzenli bakımlarının yapılmasının önemine de dikkat çekiyor.