Bugüne kadar birçok önemli biyolojik gölet ve havuz uygulamalarını hayata geçiren BioArt 
Biyolojik Tasarımlar, başarısını aldığı ödüllerle pekiştirmeye devam ediyor. 

Sektörün enlerinin belirlendiği, 1 Mart Cuma tarihinde gerçekleşen Plant Ödülleri gala gecesine katılım gerçekleştiren marka, Plant Ödülleri’nde gecenin öne çıkan isimleri arasında yer aldı. BioArt Biyolojik Tasarımlar, Çorum Kent Park Biyolojik Göleti projesi ile Tematik ve Yenilikçi Uygulamalar kategorisinde ödüle layık görüldü. BioArt Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Yeşil ve Yönetim Kurulu Üyesi Peyzaj Mimarı Ekrem Bulut sahneye çocuklarıyla birlikte çıkarak ödülü Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı’dan aldı. 

24000 METREKARE YÜZEY ALANI

Türkiye’de belediyeler tarafından gerçekleştirilen en büyük biyolojik göletlerden biri olan Çorum Kentpark, 24000 metrekare yüzey alanına sahip. Projede yer alan 24 bin metrekare büyüklüğündeki biyolojik gölet sistemi ile ilgili Almanya, Avusturya, İngiltere ve Türkiye’ de faaliyet gösteren birçok firma ile yürütülen fizibilite çalışması sonrasında su kalitesi, işletme ekonomisi, görsellik gibi kriterler göz önüne alınarak, arıtmayı yüzde 100 biyolojik gerçekleştiren Bioart Biyolojik Tasarımlar’ın çözümü tercih edildi. Biyolojik arıtma özelliğine sahip gölet, kimyasal katkı maddeleri olmadan tamamen biyolojik yöntemlerle arıtılıyor. 
Bioart Biyolojik Tasarımlar Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Yeşil, Çorum Kentpark Projesinde biyolojik göletin parka farklı bir estetik ve değer kattığını söyledi. Türkiye’nin her bölgesinde ve farklı metrekarelerde yaklaşık olarak 200 bin metrekare gölet uygulaması yapan Bioart olarak, önümüzdeki dönemde de yenilikçi ve çevreci projeler geliştirmeye devam edeceklerini belirten Yeşil, bu proje ile ödüle layık görülmelerinden duydukları mutluluğu dile getirdi. 
Kentpark projesinde yer alan biyolojik göletin çevreci özelliğinin yanı sıra maliyet avantajı da taşıdığını belirten Bioart Biyolojik Tasarımlar Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Bulut, Tematik ve Yenilikçi Uygulamalar kategorisinde ödüle layık görülmekten mutlu olduklarını ifade etti. Bulut, proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Geliştirdiğimiz arıtma sisteminde demiroksit, fosfor tutucu reçineler ve sonradan bakteri enjeksiyonu gibi doğal olmayan yöntemler kullanılmamaktadır. Yapılan hesaplamalarda işletme maliyeti bakımından alternatiflerine oranla yaklaşık yüzde 25 daha avantajlı çözüm sunan biyolojik gölet, bu sayede Çorum Belediyesi’ne işletme anlamında önemli avantaj kazandıracaktır. Dünya lideri firmaların ürünlerinin kullanıldığı biyolojik gölet projemizde 14.200 adet su bitkisi de yer almaktadır.”