İstanbul Tower 205, dünyadaki ikonik binaların yaratıcısı SOM tarafından tasarlandı. 220 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek ofis binası ve İstanbul’un yeni simgesi olan proje, panoramik cephe mimarisiyle kuzeyde Karadeniz, güneyde Haliç ve doğuda boğaz manzarasına sahip.

8 m/s hız, 25 saniye maksimum bekleme süresine sahip Türkiye’nin en hızlı 32 asansörü, uzun asansör kuyruklarına son vererek zamanı daha verimli kullanmaya olanak tanıyor.

DOĞANIN DENGESİNE UYUMLU PROJE

LEED Gold sertifikasına sahip proje, sürdürülebilirlik, enerji, malzeme ve kaynakların verimli kullanılması gibi çevreci yapısıyla dikkat çekiyor. Yüzde 60 ışık, yüzde 30 enerji geçirgenliğine sahip özel nitelikli camlar, güneşkırıcılar ofisleri her zaman aydınlık kılıyor. Bina otomasyonuyla tam entegre dış cephe havalandırma sistemi TrickleVent, 1 saatte yüzde 100 taze hava sirkülasyonu sağlarken dış gürültüyü de izole ediyor. İstanbul Tower 205, Türkiye’de bir ilk olan TrickleVent doğal havalandırma sistemi sayesinde nefes alabilen çalışma alanları yaratıyor.

Tamamen çevreci ve tasarruf odaklı olan bina, yağmur sularını toplayarak peyzaj sulamasında kullanılan sistemi ve lavabodan gelen kullanım suyunu depolayıp rezervuarlarda kullanımını sağlayan yapısı ile çevreci kimliğini ortaya koyuyor. İki blok arasında bulunan peyzaj, aktivite alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla yoğun iş temposunda kendinize kaliteli zaman ayırabilmenizi sağlarken, çevrenizi saran yeşillikleriyle büyük bir ayrıcalık sunuyor.

İstanbul Tower 205 projesi bünyesinde toplam 6 bin metrekarelik kullanım alanına sahip konferans salonu, 300 kişilik oditoryum ve 22 adet toplamda 501 kişilik toplantı odaları her ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte.

Güne sporla başlamak ya da günün yorgunluğunu atıp vakit kaybetmeden hayata devam etmek isteyenleri için 1.300 m2’lik fitness salonu,İstanbul Tower 205’in öne çıkan ayrıcalıklarından biri.

Proje, gayrimenkul geliştirme ve inşaat sektöründeki 40 yıllık tecrübesiyle İstanbul’da birçok önemli projeye imza atan Metal Yapı Konut’un liderliğinde Zincir Yapı tarafından inşa ediliyor.