Vinç sektöründe Türkiye’nin en önemli isimlerinden olan firmanızın kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi alabilir miyiz? 

İnşaat sektöründe 1985 yılından bu yana faaliyet gösteren Bemtaş Kule Vinç, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında birçok projeye başarıyla imza attı. Firmamız inşaatçı geçmişi ve birikimiyle edinmiş olduğu tecrübeleri yerli ve milli üretim, kule vinç kiralama, satış ve sonrası teknik destek hizmetleriyle bütünleştirerek uzmanlaştı. Mevcut çalışmalar kapsamında yılda 20 makine satmayı planlıyoruz.

İnşaat projelerinde kullanılan vinçleriniz ne gibi donanımlara sahip? Proje için özel Ar-Ge çalışması yaptığınız oluyorsa bir örnek verebilir misiniz?

Ar-Ge çalışmalarının üretimde ciddi bir katma değer oluşturmasına dikkat ediyoruz. Ar-Ge çalışmaları neticesinde katma değeri yüksek ürünler elde ediyoruz. Bu alana yatırım yaptıkça aynı oranda katma değer de yakalandığının altını çizmek isteriz. Bunun yanı sıra ihtiyaca göre Ar-Ge çalışmalarımız mevcut.

Şu an gündeminizde neler var? Hayata geçirmeye hazırlandığınız projeler ve yeni yatırımlar hakkında bizleri bilgilendirir misiniz?

SOIMA ile yapılan anlaşma çerçevesinde bir yazılım bilişim firması ile birlikte, bir yapay zeka teknikleri kullanılarak SOIMA kule vinçlerinin uydu ve internet üzerinden gözetlenmesi, arıza takibi ve kontrolü amaçlı yatırım kapsamında bir proje başlatılmıştır. Yerli sermayeyi geliştirme ve müşterilere en hızlı ve iyi hizmeti verebilmek adına, temsilcisi olduğumuz SOIMA ile anlaşmalı olarak bazı yedek parçaların üretimini BEMTAŞ ‘ta gerçekleştiriyoruz.
Son olarak sektörde kuruluşumuzdan bu yana emekle büyüttüğümüz markamızı ve bilinen kalitemizi korumak ve sürdürmek en büyük manevi hedeflerimiz arasında yer almakta. Bir diğer hedefimiz de sektörde sağladığımız büyüme başarısını 2021-2022 yılları içerisinde yüzde 30’a yükseltmektir.