Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıyla her yıl daha önce yapılmamış makine üretimleri gerçekleştiren Başar Elektromekanik, 35 yıldır farklı iş kollarının en önemli çözüm ortağı. Müşteri istemini iyi analiz ederek, değişik kaynaklama yöntemleri geliştiren marka, bu çalışmalarıyla müşterilerinin iş süreçlerini kolaylaştırıyor. 

ÇOK İNCE PASLANMAZ SAÇLARIN BOYUNA KAYNAKLANMASINA İMKAN TANIYOR

Müşteri ve kullanıcılarının önerilerine açık olan, bu önerileri hızla uygulayan ve hızlı teslim süreçleriyle öne çıkan Başar Elektromekanik’in hizmet verdiği en önemli sektörlerden biri de baca sektörü. Marka, iklimlendirmede önemli bir rol oynayan baca sektörüne çok ince paslanmaz saçların boyuna kaynaklanmasına imkan tanıyan doğrusal tıg kaynak makinası ile çözüm sunuyor. 
Türkiye’de özellikle ince metal malzemelerin kaynaklı üretiminin, bilgi ve teknoloji geliştirememe nedeniyle eksik kaldığını belirten Başar Elektromekanik Şirket Ortağı Elektrik Mühendisi Rıza Ötenbülbül, “Doğalgazın ülkemize gelişi, yaygınlaşması diğer yakıtlara göre ucuzluğu nedeniyle hızlanmıştır. Isıtma, soğutma ve havalandırma işlevinde ısıtma amaçlı yakıt kullanılması ve doğalgazın öne çıkması, daha bilimsel ve teknolojik bir baca sistemini zorunlu kılmıştır. Yapı sektöründe baca tasarımı ve tekniği, baca hesabı gibi konular hep gözardı edilmiş, lodos rüzgarları birçok insanın ölümüne neden olmuş ve hala olmaktadır. Baca gazlarında yanma sonucu ortaya çıkan asidik ortam, ancak buna dayanıklı /krom-nikel olarak adlandırılan paslanmaz metallerin kullanılmasıyla aşılmaktadır. Yıllarca lazer kaynağı olarak tanıtılan ve ülkemizde üretilmesine olanaksız gözüyle bakılan bu bacaların satışı yurt dışı firmalara bırakılmış, uzun yıllar ekonomik olarak bağımlı kalınmıştır.” diyor. 

1984 yılından bu yana metallerin kaynaklı birleştirilmesine yönelik kaynak makinalarının ve işe özel kaynak otomasyonlarının mühendislik bilgisi ile ustalık hünerlerini en iyi şekilde birleştirerek ürettiğini belirten Ötenbülbül, günümüz üretim ve kalite anlayışına uygun özel kaynak makinalarının yapı/inşaat, madeni eşya otomotiv, enerji ve diğer metal işleyen iş kollarında iş süreçlerini iyileştirdiğini ve daha yüksek kalite istemlerine yanıt verdiğini vurguluyor. 

Firmalarının iki yıllık garanti süresi, çok az işletme harcaması ve servis hizmeti gibi etkenlerle kendilerine güven duyan müşterilerinin onur kaynağı olduğunu vurgulayan Ötenbülbül, “Müşteri istemini iyi analiz ederek değişik kaynaklama yöntemleri geliştirmek ve sunmak, iş süreçlerini kolaylaştırmak, müşteri ve kullanıcı yönünde gelen önerilere açık olmak ve bu önerileri hızla uygulamak ve zamanında teslim firmamızın her zaman önde gelen özellikleridir. Ülkemiz baca sektörünün daha yüksek kalite standartlarına ulaşması için teknolojik bilgi birikimimizi ve deneyimlerimizi müşterilerimiz yararına ortaya koymaya her zaman hazırız. Baca sektörüne yönelik çözümümüz ise, çok ince paslanmaz saçların boyuna kaynaklanması için doğrusal tıg kaynak makinasıdır.” diyor. 
Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları sonucu geliştirdikleri doğrusal tıg kaynak makinasının, Türkiye’de baca sektörünün gelişmesine katkıda bulunduğunun altını çizen Ötenbülbül, iyi müşteri ilişkileri, kullanıcılardan gelen geri bildirimin önemsenmesi ve buna uygun tasarım ve ürün geliştirmenin ülke ekonomisine de yarar sağladığını aktarıyor. 

SAĞLAM VE ERGONOMİK BİR YAPIYA SAHİP

Doğrusal tıg kaynak makinasının kolay kullanım özelliğinin, firmalarının müşterilerine sürekli teknik destek hizmeti vermesinin, satış öncesi deneme üretimi için makine sağlamasının, satış sonrası kurulum yapmasının ve eğitim vermesinin firmalarını baca sektöründe önemli derecede tanınırlık sağladığını dile getiren Ötenbülbül, doğrusal tıg kaynak makinasını öne çıkaran özellikleri hakkında şunları söylüyor: “Doğrusal tıg kaynak makinası rijit, sağlam, ergonomik bir yapıya sahiptir. Tasarımı, kaynak bölgesinde başka bir temizleme işlemine gerek bırakmaz. Kaynak bölgesinde akışı sürekli ayarlanabilen gaz koruması bulunmaktadır. Elektrodu üstten kolayca çıkarılan otomasyon torcu, değişir bakır baskılar ve altlıklar ise makinenin diğer özellikledir.”