Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde de 30-40 katlı binaları gördüklerini belirterek, "Bunları artık yapmayacağız" dedi. Kurum, 2023 Hedefleri doğrultusunda, planlı yapılaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum,  İkinci Kentsel Gelişim Zirvesi'ne katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Bakan Kurum, bakanlık olarak Esenler Belediyesiyle bir protokol yapıp Esenler'de rezerv alan ilan ettikleri bölgede kentsel dönüşümü olması gerektiği şekilde yapmaya çalışacaklarını kaydederek, “Yürütmenin bir kanadı olarak her hafta illerimize gidiyoruz.

İllerimizde sorunları yerinde tespit edip ,hızlı bir şekilde kararları yerinde alıp uygulamalara geçmek için  şehrin ihtiyaç olan projeler için kararlar alıyoruz. Gittiğimiz her yerde gerek şehrin alt yapısı gerek üst gerek millet bahçeleri, kıraathaneleri, kentsel dönüşümü, yapmamız gerekenleri konuşup bunlar üzerine kararlar alıyoruz” ifadelerini kullandı.

"30-40 katlı binaları kentsel dönüşümde de görüyoruz. Bunları artık yapmayacağız" diyen Kurum, 81 ilde mekansal plan yapılması gerektiğinin altını çizdi.