Çözüm odaklı yaklaşımıyla öne çıkan Baka Yapı ve İnşaat Malzemeleri, uluslararası standartlara sahip geniş bir ürün gamına sahip. Baka Yapı’nın distribütörlüğünü yaptığı markalar arasında yer alan Almanya’nın en önde gelen firmalarından Novoproof (Duraproof markalı) ve Amerika menşeli Hollanda fabrikalarında üretim yapan Carlisle (Hertalan markalı) firmasının EPDM Membranları, gelişmiş teknoloji ile üretimi yapılan bir malzeme.

DIŞ HAVA KOŞULLARINA KARŞI YÜKSEK DAYANIM

EPDM Membran gruplarındaki tüm ürünlerin Avrupa Standartları ile ilgili tüm onaylarının mevcut olduğunu belirten Baka Yapı ve İnşaat Malzemeleri Satış ve Pazarlama Şefi Murat Teksürer, ithal etmekte oldukları bu iki markanın en önemli özelliklerinin darbeye karşı dayanımının çok yüksek olması olduğunu vurguluyor. EPDM Membranlarının 0,6 mm, 1 mm, 1,2 mm ve 1,5 mm olmak üzere dört farklı kalınlıktan oluştuğunu açıklayan Teksürer, “Bu membranlarda kalınlık arttıkça ürünün darbeye karşı dayanımı da artmaktadır. Bizim ithal ettiğimiz ve diğer üretimi olan pazarda satıştaki tüm markalar için en çok sorulan sorulardan biri de yangın dirençleri hakkında oluyor. Bu tür ürünler, taş yünü gibi alev iletmeyen diğer bitiş malzemeleri ile birlikte kullanıldığında ancak aleve karşı direnç gösterebiliyor. Diğer türlü Türkiye’de şu an satılmakta olan tüm EPDM markalarının yangın sınıfları Class E’dir. Bizim ithal ettiğimiz iki markayı diğerlerinden ayrıca ayıran en önemli özellik, yapılmış UV ve dış hava koşullarına yüksek dayanım testlerinin mevcut olmasıdır.” dedi.

MAKSİMUM ESNEKLİK

Novoproof (Duraproof markalı) ve Carlisle (Hertalan markalı) firmasının EPDM Membranlarının içeriğinde doğru oranlarda EPDM hammadde kullanılması sebebiyle, ürünlerin esnekliklerinin ve yırtılma dirençlerinin maximum değerde olduğunu dile getiren Teksürer, şunları söyledi:

“Bu ürünlerin yapıştırılmasında kullanılan yapıştırıcıları da, yine membranları ithal ettiğimiz firmaların bu membranlar ile onaylı yapıştırıcılarından (Flexbond marka) ithal etmekteyiz. Flexbond gerçekten maximum düzeyde yapıştırma performansı sunmaktadır. Tüm EPDM membran ve yapıştırıcı ürünlerimiz stoktan hemen teslim şeklinde servis edilmektedir.”