Bacamer Mühendislik, farklı organizasyonlarda yer alarak baca sektörünün gelişmesine katkı sağlamaya devam ediyor. Firma Kocaeli Ticaret Odası’nın 6. Meslek Komitesi bünyesinde yer alan doğalgaz sektörünün istişare toplantılarının ikincisine katılım gerçekleştirdi. Sektörün sorunlarının ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin, projelerin görüşüldüğü toplantıda Bacamer, tecrübesi ve bilgi birikimi ile katkı sağladı. 
Daha güçlü bir Kocaeli ekonomisi için, sektörlerin de güçlendirilmesi gerekliliğine inanan Kocaeli Ticaret Odası, bu amaçla istişare toplantıları gerçekleştirerek, iş kollarının adeta röntgenini çekiyor, geleceklerini planlıyor. Bacamer başta olmak üzere birçok sektörün temsilcisinin katıldığı toplantı KOTO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Atalay’ın yanı sıra 6. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Akgüneş’in Komite Başkan Yardımcısı Salih Türe ve Komite Üyesi Mehmet Uzuner’in ev sahipliğinde gerçekleşti.

KOTO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Atalay yaptığı konuşmasında başarının ve başarılı uygulamaların temelinde, istişarelerin ve görüş alışverişinin yer aldığını belirtti. Sektöre özel ilk toplantının Nisan ayında gerçekleştirilerek, önemli bir süreci başlattıklarını açıklayan Atalay, “Halen gündemimizde sektörümüze dair birçok sorun var ama bunu sektörün aktif temsilcileri olan sizlerle görüşmek ve çözüm önerileri geliştirmek çok daha etkili ve önemli. KOTO olarak bunu çok önemsiyoruz” dedi.

Doğalgaz Sektörü 1. İstişare Toplantısı’nda alınan kararlarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktarımında bulunuldu. Toplantıda baca sektörüne özel uygulamalı mesleki eğitimler, fuar ziyaretleri, teknik geziler ele alındı. Ayrıca 21 – 23 Ekim tarihleri arasında Dubai’de düzenlenecek olan WETEX & SOLAR SHOW 2019-21. Su, Enerji, Teknolojileri ve Çevre Fuarı’nın sektöre özel İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamaları ile ilgili bilgilendirme çalışmaları, mesleki standartlar konuları da ele alındı.