Günümüzde pek çok eşyada kullanılacak olan kontrplak inşaatta oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Bunun sebebi, inşaat için uygun olan pek çok özelliğe sahip olmasıdır. Plywood (kontrplak), kesin boyutlara sahip, fabrikada üretilen hafif dayanıklı ve endüstriyel bir malzemedir. Bir binanın hem iç hem de dış alanlarında kullanılabilir. Bu sebeple inşaatçılar ve mimarlar tarafından tercih edilir.

“Baba Yapı” yönetim kurulu başkanı Mehmet Ekşi “ Baba Yapı markası olan Kontraform Birch Film kaplı plywood, yüksek basınç mukavemetine ve maddi olarak çok yüksek bir verimliliğe sahip. Portatif, kullanımı ve kurulumu kolay yapısıyla her türden inşaat kalıp sisteminde kullanılabilir ve bütünüyle düz bir beton yüzeyi sağlar. Suya karşı dayanıklı WBP Fenol tutkal ile preslenen Huş ağacı papelleri sayesinde pek çok kez tekrarlı olarak kullanılır. Proje sürecine hız katar ve iş gücü maliyetlerinden tasarruf edilmesine olanak sağlar. Kontraform markamızla inşaat piyasasına hem ekonomik aynı zamanda Kurulduğumuz günden beri beri Plywood (Kontrplak) ürünlerinde sektörde lider tedarikçi firmayız. Baba Yapı olarak müşterilerimize ve mimarlara profesyonel ekibimiz ile ve yenilikçi ürünlerimizle çözümcü yaklaşımlar sunuyoruz.Bünyemizde bulunan tüm ürünler yüksek kalite ve doğa dostudur”. İfadelerinde bulundu.

MAPEİ TÜM DÜNYADA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR MAPEİ TÜM DÜNYADA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

PLYWOOD (KONTRPLAK) ÖZELLİKLERİ

  • Çok yüksek mukavemet: Kontrplak, yapıldığı ahşabın fiziksel gücüne sahiptir. Ancak daha sonra üretim döngüsü sırasında güçlendirilebilir. Kontrplak ayrıca kesilmiş kereste ile kıyaslandığında çok yüksek bir mukavemet-ağırlık oranına sahiptir. Perdeli kirişler, döşeme ve perde duvarlar için uygundur.
  • Esneklik: Kontrplak, ahşabın tam tersine inşaatta her ihtiyaca uyacak şekilde kullanılabilir. Ana avantajı, her bir tabakanın kalınlığının amacına göre değiştirilebilmesidir.
  • Darbeye Dayanıklı: Çapraz laminasyon sebebiyle kontrplak çok yüksek çekme mukavemetine sahiptir. Bu, özellikle şiddetli rüzgarlara ya da ani sismik faaliyetlere dayanıldığında son derece önemlidir.Beton karkas ve döşeme gibi ağır hizmet uygulamalarında çekme dayanımı yüksek kontrplak kullanılıyor.
  • Neme Dayanıklı: Kontrplak neme ve rutubete karşı mukavemetlidir. Bu sebeple bir binanın dış cepheleri gerçekleştirilirken bir hayli tercih edilir.Nem direnci, zeminler ve duvarlar dahil olmak üzere iç mekan uygulamalarında da önemli bir rol oynar. Kontrplak, suya ya da çok yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında çekmez ya da çürümez.
  • Yangına Dayanıklı: Kontrplak genelde fiber çimento gibi yanıcı olmayan malzemelerle birleştirilir. Ayrıca yangına dayanıklı kimyasal bir kaplama ile kaplanabilir. Bu, yangına dayanıklı binalar inşa etmek için uygundur.
  • Yalıtım Sağlar: Kontrplak doğal olarak yüksek derecede ısı ve ses yalıtımına sahiptir.Genellikleduvarlar, zeminlerve evlerin tavanlarını yalıtmak için kullanılır. Kontrplakların yüksek yalıtım fonksiyonları, seneler içinde ısıtma ve soğutma maliyetlerini azaltır.

İNŞAATTA KONTRPLAK UYGULAMALARI

  • Islak beton için kalıp desteği olarak kontrplak kullanılıyor.
  • Dolap, dolap, masa vb. Mobilya yapmak.
  • Hafif kapı ve pencereler yapmak.
  • Zemin yapımında da kontrplak kullanılıyor.
  • Dış duvar ve duvar bölme yapımında kullanılabilir.
  • Çatı uygulamalarında da kullanılır.
  • Farklı şekil ve boyutlarda mevcudiyet