Avrupa Yatırım Holding A.Ş., kimya sanayinde yenilikçi ürünlere imza atan Soil Kimya (Soil-ID)'ya iştirak etme kararı aldı. Soil-ID, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TİM tarafından düzenlenen İnovaLİG Yarışması’nda inovasyon şampiyonu olmasını takiben yeni iş birliğiyle birlikte inovatif çalışmalarını ivmelendirdi.

ENTELEKTÜEL VE FİNANSAL SERMAYE FİRMA DEĞERİNİ ARTIRIYOR

Firmanın Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'na yapılan açıklamada, "Avrupa Yatırım Holding A.Ş'nin potansiyeli yüksek şirketlere ortak olmak, finansal ve entelektüel sermaye koyarak bu şirketlerin değerini maksimize etmek politikası doğrultusunda yönetim kurulumuzun 31 Mart 2022 tarihinde aldığı karara istinaden Soil Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne yatırım yapılarak %100 oranında iştirak edilmesine karar verildi." denildi.

İNOVATİF ÜRÜNLER İÇİN STRATEJİK ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

Açıklamada ayrıca Soil-ID'nin faaliyetleri ve hizmet alanıyla ilgili bilgiler paylaşıldı. Firma; jel enjeksiyon su yalıtım kimyasalı, jel enjeksiyon izolasyon kimyasalı üretim ve uygulaması, poliüretan parke yapıştırıcısı üretim ve uygulamaları, poliüretan endüstriyel yapıştırıcı, dilatasyon su yalıtım kimyasalı, poliüretan zemin kaplama ve su yalıtım kimyasalı alanlarında faaliyet yürütüyor.

İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDE KROMAŞ: "YÜZEY İŞLEMDE LİDER MARKA" İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDE KROMAŞ: "YÜZEY İŞLEMDE LİDER MARKA"

Birçok ham maddeyi yerlileştiren şirketin, Avrupa Yatırım’dan aldığı yatırımın da itici gücüyle inovatif ürünler üretmek amacıyla stratejik çalışmalarını hızlandırdığı ifadelerine yer verildi.