Nurpool Havuz Plastik Sanayi Satış Müdürü Emre Yılmaz, Başakşehir’deki fabrikalarında 20 kişinin çalıştığını bu sayının yaz aylarında, 30’a yaklaştığını belirterek, “Altı adet enjeksiyon makinamız var. Yine kalıp atölyemiz var. Polyester yerine, plastik filtre üretimi yapıyoruz. Bu hız, maliyet ve pratiklik anlamına geliyor” dedi.

BARSELONA’DAN AVRUPA’YA AÇILACAK

Nurpool Havuz’un, Kuzey Afrika, Kafkasya, Orta Asya ve Orta Doğu’ya ihracat yaptığını belirten Yılmaz, 2019 yılı Ekim’inde katılacakları Barselona Fuarı’nı, Avrupa’da yeni pazar arayışı için basamak yapacaklarını kaydetti. 

ORTADOĞU’DA ÖDEME DÖVİZ BÜROSUNDAN

Irak, Suriye gibi ülkelere götürdükleri hizmete karşılık, tahsilatın bankadan yapılamadığını belirten Yılmaz, “Yaygın olarak, bir döviz bürosuna yönlendirerek, nakit ödeme yapıyorlar. Bu tür işlere karışmamak için bu ülkelerde, farklı bir muhatap buluyoruz. Bu ülkeyi ve müşterilerimizi tanıyan biri oluyor ve alacaklarımızda onu sorumlu tutuyoruz.” dedi.
2019 yılında yurt dışına odaklanacaklarını kaydeden Yılmaz, lamba kalıbı ve plastik enjeksiyon makinalarına yatırım yaptıklarını kaydetti.