Belçika merkezli AFİX GROUP NV firmasının yüzde 100 iştiraki olan Afix Türkiye, çözümleri ile prestijli projelerin en önemli partnerleri arasında olmaya devam ediyor. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde hizmet veren marka, Gebze Dilovası İmes Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iki fabrikasında ürettiği iskele sistemleriyle inşaat, enerji, gemi sanayi gibi farklı uygulama alanlarına hizmet veriyor. 

YERDEKİ VE TAVANDAKİ İŞLERİN AYNI ANDA YAPILMASINA OLANAK TANIDI

Afix Türkiye’nin tercih edildiği projeler arasında Atatürk Kültür Merkezi de yer alıyor.  AKM projesinin, yer almaktan mutluluk duydukları ve çok emek verdikleri bir proje olduğunu belirten Afix Türkiye Genel Müdürü Serdar Tavşan, bu projede, binanın tavanındaki işleri yapabilmek için, yerden yaklaşık 30 m yukarıda asma iskele kurulumu gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Yaklaşık 150 ton ağırlığındaki iskelenin, binanın çatısındaki çelik konstrüksiyona asıldığını açıklayan Tavşan, iskelenin yerden kurulma durumunda, yerde çalışma imkanı kalmaması sebebiyle yüklenici firmaya bu şekilde bir çözüm sunduklarının altını çizdi. Tavşan, böylece hem yerdeki işlemlerin hem de tavandaki işlemlerin aynı anda yapılmasına olanak sağlandığına işaret ederek böylelikle yüklenici firmanın çok ciddi zaman tasarrufu sağlandığına vurgu yaptı.

Markalarının ana ürün gruplarının flanşlı iskele olduğunu belirten Tavşan, bu iskelenin endüstri, enerji santralleri, petrokimya tesisleri, tersaneler ve konser- festival- sahne gibi birçok alanda çok geniş kullanım alanlarının mevcut olduğunun altını çizerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Özellikle endüstriyel inşaatlarda, bakım onarım çalışmalarında 1500’den fazla ürün çeşidimizle müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını hızlı ve ekonomik bir şekilde karşılıyoruz. Ürünlerimizde, sektörden farklı olarak ST-52 çelik kullanıyoruz. Bu çelik, görece hafif ancak daha sağlam ürünler yapmamıza olanak sağlıyor. Sahada da iskele kurulum aşamasında işçilik ve zaman avantajı sağlıyor. Daha az sayıda personel ile daha hızlı kurulum imkanı yaratıyor.”