Dünyada 105 ülkede 3.000'den fazla gerçeklestirdiği su parkı projesi ile Türk ihracatının önemli oyuncuları arasında yer alan Polin Waterparks, Hatten Group ile yaptığı anlaşma ile Malezya'nın Melaka kıyı seridi üzerinde ultramodern yeniliklerle insaası gerçeklesen 30 katlı görkemli yapının 14. katındaki 50.000 m2'lik alana su parkı kuracak. Splash World Theme Park ismi verilen proje, kendine özel tasarımı ile turizm sektöründe türünün ilk örneği olacak.

Simdiden birçok girisimcinin ilgisini çeken yatırım içerisinde ısıltılı, animasyonlu cephesi, 800 perakende mağazasına sahip, deniz yasamı panoramalarıyla birlikte büyülü ve su altı atmosferi ile bir alısveris merkezi de bulunacak. Yapı içerisinde yer alacak iki kulenin olusturacağı dev yolcu gemisine benzeyen görüntüsü, bölgenin liman sehri olmasıyla baslayan tarihine olan saygısını gösterme adına tasarlandı.

Projenin tasarımı, bünyesinde uluslararası deneyime sahip yaratıcı ekibi ve genis bir portföye sahip olan insaat ekibi olan WHZED (WHZ Environmental Design, Malezya) firması tarafından gerçeklestirildi.
İnsan yapımı bu tropikal ada, Singapur'dan üç saat ve Kuala Lumpur'dan iki saat sürüs mesafesinde olması sebebiyle bölgenin en cazip noktalarından birinde yer alacak. Olağanüstü otellerin yanı sıra konuklar, Polin Waterparks'ın bu proje için özel tasarladığı essiz su kaydırakları ile unutamayacakları anlar yasayacaklar. 2020'de açılması planlanan 46.452 m2'lik tesiste birbirine bağlanan iki tembel nehir ve 50'den fazla sulu atraksiyon yer alacak. Splash World'deki atraksiyonlardan 11 tanesi nefes kesici hızları, keskin ve ani dönüsleri olan ekstrem su kaydıraklarından olusacak. Tesisteki tüm su kaydıraklarının uzunluğu 1 km'den fazla olup, saatte 3 km hızla akacak olan eğlence nehri 2.000 m2'den fazla alanı kaplayacak, adrinalini daha da artırmak için bu alanın içerisinde torrent river ve dalga topu da bulunacak.

“BU SU PARKI EMSALİ GÖRÜLMEMİS BİR PARK”

Hatten Group Genel Müdürü Dato' Colin Tan June Teng, "Muhtesem tasarımı, misafirlerine yasattığı heyecan verici deneyim ile King Cobra'yı park içerisine dahil etmek bizim için bir zorunluluktu. Proje benzersiz. Bugüne dek görülmemis bir su parkı projesi. ' katlı tembel nehirimiz ile, özel dalga tasarım King Cobra kaydırağımızla ve diğer tüm ürünlerimizle bu su parkı emsali görülmemis bir park. " diyerek dünyanın önde gelen parklarında yer alan ve Polin Waterparks'ın sektöre sunduğu tasarım harikası King Cobra ile ilgili olarak düsüncelerini dile getirdi. Polin Pazarlama ve Kurumsal İletisim Direktörü Sohret Pakis ise Asya'nın bu en prestijli projesinin tedarikçisi olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. "Su parkı projenin 14. Katında yer alıyor. Bu anlamda benzeri yok. Gerek tasarım gerek mühendislik anlamında heyecan verici bir proje. Projenin en dikkat çekici ürünü 7 yıldır Avrupa' nın en iyi su kaydırağı seçilen King Cobra kaydırağımızı ikonik yeni bir tasarımla sunmamız. Kaydırak kombinasyonuyla da iddialı bir proje. Böyle bir projenin parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz."

1976 yılında İstanbul'da kurulan Polin Waterparks, su parkları tasarım, üretim, mühendislik ve montajında bir dünya lideridir. 105ülkede 3000 su parkı projesi gerçeklestiren Polin Waterparks; "Daima Yenilikçi", "Dünya Çapında Üstün Kalite" ve "Teknoloji Liderliği" vizyonuyla sektöründe birçok ilki gerçeklestirmistir. Bugün birçok ülkenin, hatta kıtanın en büyük ve ödüllü su parklarında Polin Waterparks imzası vardır.