Sandviç panel sektörüne öncülük eden konuları kapsamında Ar-Ge ve inovasyon ile ihracat çalışmalarının yanı sıra yatırımlarının da tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Assan Panel Genel Müdürü Tolga Akar, global bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerinin altını çizdi. Kibar Grubu’nun da ilk yurt dışı yatırımı olan Ürdün tesis yatırımlarının 2012 yılında gerçekleştiğini hatırlatan Akar, Ürdün tesisleri ile bugün Orta Doğu’nun en büyük sandviç panel üreticisi olarak faaliyetlerini sürdürdüklerini, bölgede sektörü domine ettiklerini söylüyor.

YENİ YATIRIMIYLA İHRACAT PAZARINI ARTIRACAK

İkinci yurt dışı yatırımlarını da geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiklerini açıklayan Akar, “Kardeş ülke Azerbaycan’daki bu yatırım kapsamında, Azerbaycan’ın en önemli teknoloji ve sanayi merkezi Sumgayıt Texnologıyalar Parkı (STP) stratejik ortaklık kurduk. Panel sektöründe kurulan bu yeni ortaklıkla şirket faaliyetlerini, Assan Panel – STP Azerbaycan olarak sürdürecek. Bu güç birliğinde şirketimiz Assan Panel olarak, alanımızda sahip olduğumuz önemli uzmanlık ve bilgi birikimini Azerbaycan’a taşıyacağız. Türki Cumhuriyetleri’ndeki bu ilk yatırımla hedefimiz büyük.” dedi.
Assan Panel ve Kibar Holding’in ilk yurt dışı yatırımı olan Ürdün’deki şirketleri ile sadece Ürdün’e değil; Mısır, Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri gibi bölgelere de satış yapma imkânına kavuştuklarını belirten Akar, şimdi Azerbaycan ile birlikte tüm Türki Cumhuriyetler’e, Kafkaslar’a hatta Rusya ve Asya ülkelerine ihracat yapma fırsatı yaratacaklarını söyledi. Assan Panel’in 85 ülkeye ihracat yapan, güçlü bilgi birikimi ve deneyiminin de bu süreçteki en önemli itici güçleri olacağını ifade eden Akar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Diğer taraftan yeni ürün çalışmalarımız devam ediyor. Pandemi döneminde de bilhassa sağlık sektörünün kullanımına sunduğumuz ve soğuk zinciri muhafaza etmede kritik önem taşıyan ürün ve çözümlerimizden bahsetmek isterim. 

“AŞI GİBİ HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN ÜRÜNLERİN DEPOLANMASINDA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ”     

Ülke çapında virüse karşı verilen mücadeleye destek olmak için tüm imkanlarımızı kullandık, kullanmaya devam edeceğiz. Ar-Ge merkezimizde geliştirdiğimiz aşı odalarıyla Sağlık Bakanlığı ve tüm sağlık kuruluşlarımıza aşı, kan, ilaç gibi hayati önem taşıyan ürünlerin uygun koşullarda saklanması, depolanması ve lojistik süreçlerin yönetilmesi alanlarında çözüm üretiyoruz. Aşı odalarımız kolay kurulum ve hızlı bakım avantajının yanı sıra, uzaktan izleme sistemi sayesinde cep telefonu veya bilgisayar aracılığıyla sıcaklık takibi imkanı sunuyor. Yedekli sisteme sahip aşı odaları yüzde 100 güvenilirlik sağlıyor. Sistem içeriğinde Assan Panel 200 mm PIR dolgulu soğuk depo paneli, menteşeli özel donmuş kapı, basınç dengeleme ventili ve LED aydınlatma bulunuyor.”
Assan Panel olarak sandviç çatı ve cephe panelleriyle farklı sektörlerden endüstriyel yapıların ihtiyaçlarını karşılarken sundukları işlevleri, aynı kalite ve hızda soğuk oda sistemlerinde de sunduklarının altını çizen Akar, “Soğuk oda panellerimizle yalnızca sağlık sektörüne değil; et, deniz ürünleri, sebze ve meyvelerin saklanması ve depolanmasında marketlere; et işleme tesisleri, dondurulmuş gıda maddeleri işletme tesisleri ve dondurma üreticileri gibi gıda sektörü paydaşlarına çözümler sunuyoruz. Medikal ürünler ve ilaçların saklanması, uygun koşullarda depolanması ve lojistik süreçlerin yönetilmesinde soğuk oda panellerimizle uygun fiyatlı ve hijyenik, hızlı ve en iyi yalıtımlı ürünleri vadediyoruz.” dedi.