Sakarya’daki Yassı Mamuller Üretim Tesislerindeki dijital dönüşümünü başarıyla hayata geçiren ASAŞ, PSI Metals GMBH’nin organize ettiği ve örnek uygulamaların yerinde incelendiği 14 Kasım’daki toplantıda ev sahibi olarak yer aldı.

TÜRKİYE’NİN VE DÜNYANIN ÖNDE GELEN FİRMALARI KATILDI

Swissôtel The Bosphorus’ta düzenlenen resepsiyonla başlayan ve açılış konuşmasını PSI Metals Genel Müdürü Thomas Quinet’in yaptığı etkinliğin ilk gününe, çeşitli firmalar sunumları ile katılım sağladı.  
Etkinliğin son gününde, firmanın Sakarya’daki üretim tesislerinde çalışanlarının proje ile ilgili deneyimlerinin anlatıldığı sunumların ardından fabrika gezisi gerçekleştirildi. 

Türkiye’den Çolakoğlu Metalurji, OYAK Maden Metalürji Grubu şirketleri Erdemir ve İsdemir, Tosyalı Toyo Co. Inc. gibi firmaların yer aldığı etkinliğe, yurt dışından da ArcelorMittal, ThyssenKrupp Steel Europe AG, Tata Steel, Krakatau Information Technology, NLMK gibi dünyanın önde gelen firmaları ilgi gösterdi. 

Etkinlik kapsamında ayrıca, “üretim sanatı” mottosu ile uygun olarak ASAŞSANAT bünyesinde yer alan sanat eserlerinin bulunduğu mini bir sergi de düzenlendi.

2000 SATIŞIN SİPARİŞİ YÖNETİLİYOR

Daha iyi müşteri ve çalışan deneyimini oluşturmak amacıyla tüm departmanlarında dijital dönüşüm gerçekleştirmek için çalışmalarını başlatan ASAŞ, geçtiğimiz aylarda düzenlediği lansman ile DIGIT ALL projesini tanıtmıştı.

ASAŞ’ın sektöre örnek olan “DIGIT ALL: Geleceğe Yolculuk” dijital dönüşüm projesi çerçevesinde kullanılan MES-Planlama-ERP platformları aracılığıyla anlık olarak yaklaşık 2000 satış siparişini yönetiyor. Ayrıca geleneksel yöntemlerle yönetilmesi mümkün olmayan yaklaşık 10 milyon dijital işlem gerçekleştiriliyor.

Tesis aynı zamanda, dünyada alüminyum yassı mamuller sektöründe a’dan z’ye bütün iş süreçleriyle dijital bazda entegre olmuş, bu büyüklükteki bir otomasyona sahip ilk tesis olma özelliğini de taşıyor.