Asansör üretimi, montajı ve arıza bakım hizmetleri alanında hizmet veren Mut-San Asansör, uzun yıllara dayana tecrübesi ile sektörün öne çıkan isimleri arasında. Asansör kazalarının önüne geçilebilmesi için asansörlerin belli periyotlarda uzman kişiler tarafından muayene edilmesi gerektiğini belirten Mut-San Asansör’ün Genel Müdürü Muttalip Balcıoğlu, kullanıcıları asansörlerin içinde yer alan yeşil, mavi, sarı, kırmızı renkli etiketlerin anlam ve önemi konusunda bilgilendiriyor. 
Asansör yönetmeliği kapsamında uzmanların denetlemesi sonucunda farklı renk etiketleri verilen asansörlerin bu etiketler sayesinde güvenli ve kullanıma uygun olup olmadığının anlaşılabileceğinin altını çizen Balcıoğlu, asansör kabini içerisinde görünür bir yerde bulunan bu etiketlerde her rengin farklı bir anlama karşılık geldiğini söylüyor. Yeşil ve mavi renkli etikete sahip asansörlerin güvenlik açısından kullanımında bir sıkıntı bulunmadığını dile getiren Balcıoğlu, sarı etiketli asansörlerin kullanımında dikkatli olunması, kırmızı etiketli asansörlerin ise kesinlikle kullanılmaması gerektiği konusunda uyarıyor. 

"KIRMIZI ETİKETLİ ASANSÖRLER KULLANIM AÇISINDAN YÜKSEK RİSKLİ"

Etiketlerin ne anlam ifade ettiği hakkında bilgi veren Balcıoğlu, kontrolü yapılan asansörün kullanım açısından güvenli olduğunu belirten yeşil etiketin, asansörün can ve mal güvenliği açısından herhangi bir risk taşımadığını ifade ettiğini açıklıyor. Hafif riskli olarak değerlendirilen mavi etiketin güvenlik açısından değil ama konfor açısından eksiklikler söz konusu olduğu anlamına geldiğini dile getiren Balcıoğlu, bu nedenle mavi etiketli asansörlerin kullanımı açısından herhangi bir kısıtlama bulunmadığını aktarıyor. İlgili asansörün kabul edilebilir risk seviyesinde olduğunu belirten sarı etiketin ise gerçekleştirilen denetim sonrası belirlenen aksaklıkların iki ay içerisinde giderilmesi zorunluluğunun bulunduğunu açıklayan Balcıoğlu, asansörün kullanımı açısından yüksek riskli olduğunu ifade eden kırmızı etiketin bulunduğu asansörlerin acilen aksiyon alınmasının şart olduğunu aktarıyor. Güvenlik açısından kırmızı etiketin yer aldığı asansörlerin kullanılmaması konusunda uyaran Balcıoğlu, kontrol esnasında tespit edilen aksaklıkların bir ay içerisinde giderilmesini zorunlu kılan bu etiket için aksiyon alınmaması halinde ilgili asansörün mühürlenerek kullanım dışı bırakıldığını açıklıyor. 

Asansörlerin belli periyotlarda mutlaka bakımlarının yapılması gerektiğini önemle vurgulayan Balcıoğlu, Mut-San Asansör olarak işinde profesyonel ekipleri ile asansör üretimi, imalatı, montajının yanı sıra arıza bakım hizmetleriyle de müşterilerine standartlara uygun güvenli çözümler sunduklarını belirtiyor.