İnovatif düşünce ile yola çıkarak BIOLAGOON departmanını faaliyete geçiren ARITES Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., ana faaliyet konularından birisi olan biyolojik arıtma yöntemleri ile çalışan BIOLAGOON havuz ve gölet uygulamaları ile sektöre yeni bir soluk ve farklılık getirmeyi hedefliyor. BIOLAGOON Yetkilisi Peyzaj Mimarı İbrahim Sayın, sorularımızı yanıtladı:

Şirketiniz Arıtes’in faaliyetleri ve hizmet verdiği alanlar hakkında bilgi verir misiniz?
ARITES Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. çevre sağlığı ve güvenliğini ön planda tutarak insan sağlığı ile rekreasyonu için çağdaş çözümler ve kaliteli hizmetler sunmak amacıyla 1987 yılında kurulmuştur. Güvenlik, kalite ve verimlilik ana değerlerimiz olup, konusu ile ilgili yenilikçi yatırımlar yapmak önceliğimizdir. ARITES 30 yılı aşan geçmişinde; her türlü yüzme havuzları ve su ögeleri, evsel atıksu arıtımı, endüstriyel atıksu arıtımı, içme suyu arıtımı, proses suyu hazırlama tesisleri, spa, sauna ve hamam alanlarında binlerce uygulamayı başarıyla gerçekleştirmiştir.
Belediyelere, otellere, sitelere, tatil köylerine, spor tesislerine ve fabrikalara tesisler projelendirilmiş, inşa edilmiş ve kurulan tesislerin işletilmesi yapılmıştır. Gerçekleştirdiğimiz yüzlerce havuzun ve çok sayıda arıtma tesisinin halen sağlıklı bir şekilde dünya standartlarında hizmet veriyor olması övünç kaynağımızdır.
Şirketimiz, konusu ile ilgili olarak TÜV Rheinland ISO9001 Sertifikası, TSE Hizmet Yeterlilik Belgeleri, TSEK Kalite Belgeleri, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Garanti Belgeleri ve Satış Sonrası Hizmet Yeterlilik Belgelerine sahiptir.
Faaliyet konuları ile ilgili olarak projelendirmeden başlayarak; inşaat, mekanik  ekipman temini ve montajı ile işletmeye alma dahil olmak üzere anahtar teslimi olarak hizmet vermektedir. 
Şirketimiz ayrıca; Hayward Pool Türkiye, Beadcrete Pool Coating Türkiye, IBERSPA Aquaviaspa Türkiye, Cefil Pool, Royce Tecnologias CRM, Nature Works, gibi birçok firmanın distribütörlüğünü yürütmektedir.

SUYUN YÜZDE 40'I ŞEBEKELERDE KAYBEDİLİYOR SUYUN YÜZDE 40'I ŞEBEKELERDE KAYBEDİLİYOR

ARITES Taahhüt Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. sektörde yeni çözümler üreten, gelişmiş ülkelerdeki yeni ve güvenilir sistemleri yurdumuza getiren, inovatif düşünme odaklı bir şirket olarak anılıyor. 2022 yılı için sunacağınız yeni havuz ve gölet sistemleri var mı?
İnovatif düşünce kısaca, yeni fikirler ve sorunları çözmek için yeni yollar bulmak adına yaratıcı problem çözmeyi esas alan düşünce sistemidir. Bu düşünce yapısından yola çıkarak BIOLAGOON departmanını faaliyete geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şirket ana faaliyet konularından birisi olan biyolojik arıtma yöntemleri ile çalışan BIOLAGOON havuz ve gölet uygulamaları ile sektöre yenilikçi, sürdürülebilir ve doğa odaklı bir bakış açısının getirilmesi hedeflenmektedir.

Peki, neden biyolojik arıtma sistemi?
Biyolojik arıtma sistemi, suyu yüksek düzeyde temizlemek için faydalı bakterileri kullanma sürecine atıfta bulunan genel bir terimdir.
Biyolojik arıtma sistemleri ile, dış ortamdan hiçbir kimyasal madde ilavesine gerek duyulmadan suyun temizlenmesi sağlanmaktadır. BIOLAGOON Sistemlerinde, hidrobotanik alanın ev sahipliğinde, faydalı mikroorganizmalar ve su bitkilerinin de yardımıyla, biofilm tabakaları oluşturularak ekolojik bir dengeye ulaşılmakta ve su içerisindeki organik maddelerin mikroorganizmalara dönüşümü sağlanmaktadır. Kurulan sistemlerde mikroorganizmaların yaşayıp faaliyetlerini sürdürebileceği alanlar oluşturulmaktadır. Yeteri miktarda ve kontrollü olarak optimum seviyelerde tutulan mikroorganizmalar ile birlikte kullanılan su bitkileri tamamen doğal ortamlardaki su kalite standartlarına ulaşılmasını sağlamaktadır.
Geçmişten günümüze kadar yapılan başarılı tasarımlarda su, önemli tasarım öğelerinden biri olarak yerini daima korumuştur. Su ile ilgili tasarımlar her zaman insanları cezbetmiş ve ilgiyi üzerinde toplamıştır.

Biyolojik arıtma sistemleri hangi ölçeklerde çözüm olarak kullanılabilir?
Biyolojik arıtma sistemi bahçe ölçeğinden kentsel açık mekân ölçeğine kadar birçok alanda yer alabilmektedir. Her insanın doğa ile bir bütün halinde yaşamaya hakkı olduğunu düşünüyoruz.
Biyolojik arıtma sistemleri ile yüzme havuzları, yüzme göletleri, dekoratif göletler, süs havuzları ve koi havuzlarına çözümler üretiyoruz. Ayrıca bu yöntemi Atıksu Arıtma Tesisi departmanlarımızda evsel ve endüstriyel atıksuların arıtılmasında kullanmaktayız. Bu bölümlerde kullandığımız yöntemler havuzlar ile aynı prensibe sahip olmakla birlikte; kirlilik düzeylerinin çok daha fazla olmasından dolayı daha hızlandırılmış yöntemler olmaktadır.

Biyolojik arıtma sisteminin insan sağlığına ve psikolojisine gözlemlediğiniz olumlu bir etkisi var mı?
Su, canlıların yaşaması için hayati öneme sahiptir. En küçük canlı organizmadan en büyük canlı varlığa kadar, bütün biyolojik yaşamı ve bütün insan faaliyetlerini yürüten sudur. Hayatın kaynağı olmasının yanı sıra, açık mekanların en önemli bileşenlerinden birisi su öğesidir. Kentsel hayatın getirmiş olduğu gerginliği ve stresli ortamlardan bir çıkış yolu arayan insan, suyu peyzaj ile birlikte görsel etkiyi arttırmak için  kullanmaya başlamıştır. Su, tabiattan bir iz, ses, görsellik ve iç huzuru sağlamaktadır; tabiatın aynası, saflığın, huzurun, sessizliğin imgesidir.  İnsan, çevresinin uyaranları karşısında belli psikolojik ve fizyolojik tepkiler vermektedir. 
Biyolojik arıtma sistemleri ile, su bitkileri ve canlıların yaşayabileceği ekolojik bir ortamı sıfır ilave kimyasal ile sağlamaktayız. Bu sistem sayesinde kimyasal maddelerin; kanser olma riski, gözlerin yanması ve tahriş olması, cilt rahatsızlıkları, solunum yolu rahatsızlıkları, hormon bozuklukları gibi olumsuz etkileri önlenmiş olur.

Biyolojik arıtma sistemlerinin faydalarından bahseder misiniz?
Biyolojik arıtma sistemlerinin getirmiş olduğu faydalar;
•    Sürdürülebilir bir ekolojik oluşum,
•    Sıfır kimyasal kullanımı ve elektrik tüketiminin ¼ oranında az olması  sebebiyle işletme maliyetinin düşük olması,
•    Uzun vadede kurulum maliyetinin düşük olması,
•    Bakım ve onarımının kolay olması,
•    Farklı iklim şartlarında sorunsuz çalışabilmesi,
•    Su tüketiminin minimum düzeyde olması,
•    İnsan sağlığına ve psikolojisine olumlu etkileri,
•    Doğa ile uyumlu görsel zenginlik gibi değer katıcı yönler sıralanabilir.

Ve son olarak, Biolagoon'un sektördeki hedefi nedir?
Bilgi ve birikimlerimiz sayesinde yurtiçinde ve yurtdışındaki hizmetlerimizi artırmayı, havuz ve gölet sisteminde BIOLAGOON markası ile her kesime hitap etmeyi, toplumumuza hak ettiği değeri, gelecek nesillere sağlıklı, verimli, temiz bir dünya ve bilinçli bir zihin bırakmayı hedefliyoruz.