Sürdürülebilirlik alanında küresel ölçekte öncü çalışmalar gerçekleştiren Arçelik, Londra Borsası'na bağlı önde gelen küresel endeks ve veri sağlayıcısı FTSE Russell'ın imzasını taşıyan FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi’nde bir kez daha yer almayı başardı. 

FTSE4Good, sorumlu yatırımı önemseyen kurumların kaynak olmak üzere aldıkları global çapta önemli endeks serileri arasında görülmekte. Finansal kurumların, yatırımlarında çevresel, sosyal ve yönetişim unsurlarını göz önünde bulundurmalarını teşvik etmek hedefiyle gerçekleştirilen endeks, kurumların bu kriterlerde gösterdiği başarımı değerlendiriyor.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ALANINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ”

Uluslararası yatırımcıların karar süreçlerinde, şirketlerin ‘sürdürülebilirlik’ karnelerini önemle değerlendirildiğine işaret eden Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, “Dünyaya ve tüm paydaşlarımıza karşı sorumluluğumuzun farkındalığı ile, stratejimizin ve iş modelimizin odağında yer verdiğimiz ‘sürdürülebilirlik’ alanında önemli çalışmalar yapıyoruz. BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde bulunan 50 şirketten biri olarak FTSE4Good Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi'ne tekrar seçildik. Bu başarımızı çevresel, sosyal ve yönetsel alanlardaki güçlü uygulamalarımızın bir ifadesi şeklinde görüyoruz. Yeşil teknolojiyi benimseyen, döngüsel ekonomi alanında çözümler üreten, kaynak verimliliğinde fark yaratan şirketler gelecekte dönüşümün liderleri olacaktır. Biz de “Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonundan yola çıkarak; yeni fırsatları araştırmaya, dünyamız için daha fazla iş birliği, yatırım ve inovasyon gerçekleştirmeye, daha fazla hanede dönüşüm sağlamaya devam edeceğiz” dedi.