Myfix Yapı Kimyasalları’nın hikayesi nerede, nasıl başladı? 

13 Ocak 2011 tarihinde küçük ölçekli bir üretim başlangıcımız oldu. Yaklaşık 18 ay gibi İstanbul’da üretim yaptık, daha sonrasında 2012 yılı Temmuz ayında şu anki tesisimizi satın aldık. Saatte 32 ton toz/10 ton sıvı üretim kapasitemiz mevcut. 

Hangi ürün ve hizmetlerinizle hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz?

Myfix Yapı Kimyasalları olarak yedi ürün grubu başlığında ki bunlar; Su yalıtım ürünleri, seramik granit mermer yapıştırıcılar, derz dolgular, zemin harçları, teknik grout ve tamir harçları ile katkı ve koruyucular olmak üzere 150’den fazla çeşit ürünle yapı sektörüne hizmet vermekteyiz.

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu düşünürsek su yalıtımın önemi nedir? 

Evet, deprem riskinin yüksek olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Maalesef ki bunun en acı tecrübesini 1999 Marmara Depremi ile yaşadık. Daha sonrasında son yıllarda Doğu Anadolu’da yaşanan depremlerle hafızamızı tazeledik. 1999 Marmara Depremi’nden sonra yapılarda ve yönetmeliklerde önemli değişiklikler yapıldı ama su yalıtımı yeterince önemsenmedi. Özellikle yapı sektörünün hızlı olduğu dönemlerde işin ehli olmayan konut üreticileri bu konuyu çok önemsemedi. Oysaki su yalıtımı tadilatı olmayan, binanın ömrünü ve binada yaşayanların yaşam kalitesini artıran önemli bir uygulamadır. Maalesef ki uzun yıllar su yalıtımı ihmal edildi.

1 Haziran 2018 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği’ni nasıl değerlendiriyorsunuz, sizce sektöre etkisi nasıl olur?

Faydalı ancak geç kalınmış bir yönetmelik. Isı yalıtımında sağlanan uygulama başarısı bu yönetmelik ile birlikte su yalıtımında da sağlanacaktır.

Firmanızın su yalıtım çözümleri neler, nasıl bir fayda sağlıyorsunuz bu alanda?

Akrilik bazlı tek ve çift komp. ürünler, kristalize ürünler, bitüm esaslı ürünler ve tamamlayıcı ürünler olmak üzere dört başlıkta toplayabileceğiz çok çeşitli çözüm odaklı ürünler üretiyoruz.

Bir diğer ürün grubunuz ısı yalıtım sistemleri. Bu alandaki çalışmalarınız neler?

Çimento ve akrilik bazlı yapıştırıcı ve sıvalar üretiyoruz. Diğer tamamlayıcı ürünleri ticari ürün olarak müşterilerimize sunuyoruz.