Yalıtım sektörünün tecrübeli ve bilgili isimleri arasında yer alan Dekson Dış Ticaret A.Ş. Isomat Yapı Kimyasalları’nın kristalize ürün grubunun Türkiye distribütörü olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Odağında müşteri memnuniyetini sağlamak olduğunu aktaran firmanın Kurucusu Kamil Melhemci, alt yapı ve üst yapı projelerinde yapının su ve nem tarafından korozyona uğramasını önlemek için çözüm odaklı sistemlere yoğunlaştıklarını açıklıyor. Distribütörü oldukları ISOMAT Yapı Kimyasalları firmasının kristalize ürün grubunun depolama, dağıtım ve süpervizörlük hizmetlerini verdiklerini belirten Melhemci, Türkiye yalıtım sektöründe kısa vadede önemli yol katettiklerini açıklıyor. 

ISOMAT ürünleriyle oldukça geniş bir yelpazede hizmet sunduklarını dile getiren Melhemci, İsomat’ın kristalize su yalıtım grubu ürünlerinin yüksek teknolojiyle üretildiğini vurguluyor. 

Yapıların toprak altında kalan kısımlarında hem su geçişi hem de korozyonu önleyebilen ürünler üzerine faaliyet gösterdiklerini ifade eden Melhemci; kristalize beton katkılarının, kristalize tamir harçlarının ve sürme yoluyla uygulanabilen ürünlerinin konut, üretim, eğitim, sağlık, enerji gibi birçok sektörde kullanılabildiğini açıklıyor.  Melhemci, busektörlere hitap ederken de projelere ekonomik ve çözüm odaklı yalıtım imalatlarına imza attıklarını açıklıyor.

Ürün gamları arasında yer alan Aquamat Admix hakkında bilgi veren Melhemci, Türkiye koşullarında tartışmasız kendini kanıtlamış bir ürün olduğunu vurguluyor. Melhemci, Aquamat Admix’in beton içerisine karıştırılması gerektiğini ardından betonun prizini alması sonrasında yapı servis ömrü süresince aktif halde kalan mineralleri içerdiğini aktarıyor.

Melhemci, minerallerin herhangi bir su veya neme ile temas etmesi durumunda kristalleştirdiğini açıklıyor. Kristalleşen minerallerin beton içerisindeki kapiler boşluğu ve rötre çatlaklarını doldurarak su veya nem geçişini önlediğini ve de yapıyı korozyona karşı dirençli hale getirdiğini sözlerine ekliyor.