AQUA4D markasının başarı hikayesini öğrenebilir miyiz? 

Öncelikle Aqua4D Verta Tekno’nun bir markası değil. Aqua4D, İsviçreli PHT firması Zürih Üniversitesine ait bir markadır. Ayrıca tüm teknoloji uluslararası patent yasaları ile güvence altına alınmış ve pataent sahipleri yukarıda bahsettiğim gibi Zürih Üniversitesi ve PHT firmasına aittir. Verta Tekno; PHT’nin Türkiye, Türki Cumhuriyetler, Balkanlar, OrtaDoğu ve Doğu Rusya dahil bölgelerindeki 14 ülkede excluvise distribütörüdür. Bu yapıdan dolayı “Aqua4D Türkiye” markası Verta Tekno’ya aittir. Ürün gamı Verta Tekno’nun binalar, tarım ve hayvancılık grubunun faaliyet alanındadır. Dünyanın 40’tan fazla ülkesinde satılmakta ve 10.000’den fazla sistem dünya üzerinde çalışmaktadır. Verta Tekno Ltd Şti. olarak; AQUA4D su iyileştirme sistemlerinin Türkiye dahil 14 ülkede distribütörlüğünü yapmaktayız. 2004 yılında yıllarca süren kapsamlı araştırmaların ardından İsviçreli temiz su teknoloji şirketi AQUA4D, sulama suyunda istenmeyen elementleri kalıcı olarak dönüştürmek için, elektromanyetik frekansları kullanan yenilikçi bir sistem geliştirdi. Çevre dostu sistem, toprağın biyolojisini neredeyse doğal bir duruma döndürmektedir. Aynı zamanda, bitkilerin içinde bulunduğu ve kilit elementleri emme yeteneklerini optimize ettiği bir ortam sağlamaktadır. AQUA4D’nin sonuçları anında görülür ve uzun ömürlüdür. Sistem, suyun kimyasal yapısını değiştirmeden bir bitkinin davranış şeklini değiştirir. AQUA4D su iyileştirme sistemleri, bakım gerektirmez. Su ve gübre tasarrufu sağlar. Enerji tüketimi çok düşüktür. 

AQUA4D markanızla hangi alanlara hangi ürün ve hizmetlerinizle çözüm sunuyorsunuz?

İster tek bir sorun ile isterseniz birden fazla sorunla karşı karşıya gelin, AQUA4D’nin su şebekesi üzerindeki eylemleri toprak ve bitkiler üzerinde doğrudan ve olumlu bir etkiye sahip olacaktır. AQUA4D su iyileştirme sistemlerimiz, üç ayrı alanda hizmet vermektedir; Binalar ve konutlar için mevcut kireç birikiminin eliminasyonu, yeni kireçlenmeye ve korozyona karşı kalıcı koruma ve sıhhi tesislerde uzun süreli koruma sağlamaktadır. Hayvancılıkta sürdürülebilir su kaynaklı biogüvenliği yüzde 100 oranında garanti altına almaktadır. Sulama ve tarım için nematod kaynaklı problemlerin kimyasal ürünler kullanmadan çözümü, bitkilerde tuzluluk etkisi görülmeden, tuzluluğu yüksek sularla sulama yapabilme imkanı ve verim artışını sağlamaktadır. Hayvancılık için; kalıcı biofilm eliminasyonu ve kimyasal kullanmadan artan biogüvenlik standardı sağlamaktadır. 

AQUA4D su iyileştirme sistemleri yetiştiricilere, tuzlu suyla (EC 15 değerine kadar) sulama yapma imkanı, tuzlu ve verimsiz topraklarda üretim yapma imkanı, daha az gübre tüketimi ile uygun performansta üretim yapma imkanı (yüzde 20-25’lere varan gübre tasarrufu), nematod popülasyonuna karşı sağlıklı üretim yapma ve süreç içinde popülasyonu azaltma imkanı ve daha az su tüketerek uygun performansta üretim yapma imkanı sağlamaktadır. (Yüzde 30-35’lere varan su tasarrufu) Ayrıca fideler ve fidanlıklarda üretim sürecini kısaltmakta ve daha az sürede yüksek verim elde etmenizi sağlamakta, sulama borularınızın kireçlenmesini, tıkanmasını, biofilm oluşmasını ve sulama nozullarının tıkanmasını hiçbir kimyasal kullanmanıza gerek kalmadan yüzde 100 oranında engellemektedir. Tüm bunlar gerçekleşirken saatte yaklaşık 10-15Watt/21,6m³h (küçük bir ampül kadar) elektrik enerjisi kullanmakta ve bunun dışında hiçbir işletme giderine sebep olmamaktadır.

Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz, planlarınız neler?

İnsanlık, su kaynaklarının dikkatli kullanımı, daha sürdürülebilir bir gelecek için, iklim adaptasyonu ve su kıtlığı ile uğraşmak zorundadır. AQUA4D teknolojisi bunu sağlar, kaynak tasarrufu sağlarken su kullanım verimliliğini de artırır. AQUA4D ekibi, küresel ölçekte toprak ve suyun korunmasına yardımcı olmak için 15 yıldır çalışıyor ve şu anda 40'ın üzerinde ülkede bulunuyor. Bu yenilikçi ve çevre dostu teknolojiyi ihtiyacı olan tüm topraklara ulaştırmak birincil hedefimizdir. Daha yeşil bir geleceğin ön safhasında olmaktan gurur duyuyoruz.