1964 yılında kurulan, su bazlı iç ve dış cephe boyaları üretimi ile faaliyetlerine başlayan ardından 2002 yılında çimento esaslı yapı kimyasallarını ürün gamına ekleyen Halimoğlu Fasarit Boya, inşaat sektörünün önde gelen firmalarına güvenilir, yüksek nitelikli, sorun çözücü katma değerli ürünler sunuyor. Ar-Ge çalışmalarıyla ürün portföyünü her geçen gün geliştiren marka geniş bir ürün portföyüne sahip. Halimoğlu Fasarit Boya’nın öne çıkan en önemli ürünlerinden biri de su yalıtım ürün grubu. 
Halimoğlu Fasarit Boya’nın temelleri 1964 yılında atıldığını dile getiren Halimoğlu Fasarit Boya Yönetim Kurulu Üyesi K. Ozan Kaya, “Önce şahıs firması olarak kurulan firma, 1984 yılında anonim şirkete döndü. 56 yıldır da aynı aile tarafından aralıksız olarak üretim faaliyetlerimize devam ediyoruz. İlk yıllarda ana faaliyet konumuz su bazlı iç ve dış cephe boyalarıydı. Özellikle ısı yalıtımına olan talebin artmasıyla birlikte, 2002 yılında çimento esaslı yapı kimyasalları üretimine başladık. Isı yalıtımı ve su yalıtım sektörünün gelişimi ile zaman içerisinde çeşitli kapasite artışlarımız gerçekleşti. En son kapasite artırımı ile ilgili yatırımımızı 2018 yılının başlarında yaptık. İstanbul Kayabaşı ve Hadımköy’de olmak üzere iki üretim tesisimiz var. Kayabaşı üretim tesisimizdeThermo-Tec dış cephe ısı yalıtım sistemleri, Cera-Tec seramik yapıştırıcı ve derz dolguları, Aqua-tec su izolasyon ürünleri, Floor-Tec zemin kaplama sistemleri ve Restore tamir harçları üretimi yapıyoruz. Hadımköy üretim tesisimizde ise su bazlı dekoratif iç ve dış cephe boyaları, akrilik esaslı duvar macunları, tekstürlü boyalar ve hazır dekoratif sıvalar üretimini yapıyoruz.” diyor. 

AQUA-TEC NP 100 İLE YÜKSEK PERFORMANS

Üretimleri içerisinde özellikle negatif su basıncına (zemin suyu basıncı) maruz kalacak bölgelerde kullanılmak üzere geliştirmiş oldukları Aqua-Tec NP 100 ürünlerinin hem pozitif hem de negatif su basıncı altında yüksek performans gösterdiğini ifade eden Kaya, bu ürünlerinin çift komponentli olup yüksek elastikiyet ve çatlak köprüleme özelliğini bünyesinde barındırdığını açıklıyor. Ürünün tüm yüzeye iki veya tercihen üç kat halinde ve katlar birbirine zıt olacak şekilde uygulandığını ifade eden Kaya, kenar ve köşeler ile diğer riskli noktaların, birinci kat su yalıtım uygulamasının hemen ardından alkali dayanımlı cam elyaf donatı filesi ile desteklenmesi gerektiğini önemle vurguluyor. Zemin ve duvar birleşim noktalarında 45 derecelik pah vermek amacıyla yüksek mukavemetli yapısal tamir harçları olan Restore 1040 T’nin kullanılması gerektiğini aktaran Kaya, “Bu ürünümüz ayrıca havuz içerisinde zeminde ve duvarda bulunan bozuk yüzeylerin düzeltilmesinde ve tamiratında da yüksek performanslı çözümler sunmaktadır. Su yalıtımı tamamlandıktan yedi gün sonra havuz su doldurulup mutlaka test edilmeli, herhangi bir sızıntı yoksa seramik uygulamasına geçilmelidir. Seramik uygulamalarında yine firmamızın özellikle havuz gibi yüksek basınç altında ve sürekli su altında olan alanlarda kullanılmak üzere geliştirdiği Cera-Tec Fleks 300 ürünümüz tercih edilmeli ve su dayanımı yüksek, silikonlu, fleks derz dolgumuz olan Ceraderz 3-20 mm adlı ürünümüzle derz uygulaması yapılarak sonlandırılmalıdır.” Diyor.

Su yalıtımının binaların ve içinde yaşayanların ömrünü belirleyen etkenlerin başında geldiğini dile getiren Kaya, Su Yalıtım Yönetmeliğinin çıkmasıyla, yapılarda su yalıtım ürünlerinin kullanılmasının zorunlu hale geldiğini hatırlatıyor. Pazarda çok ciddi bir artış olacağını öngördüklerini açıklayan Kaya, özellikle depremden sonra binalarda meydana gelen korozyonun yarattığı hasar sebebiyle oluşan acı tabloyu yok edebilmek veya önüne geçebilmek adına insanların bilinçli bir şekilde, yönetmelikten de önce binalarına su yalıtımı yaptırmaya başladığına işaret ediyor. Bu alanda birçok ürünlerinin olduğunu belirten Kaya, bunların tek komponentli çift komponentli kristalize ürünler olduğunu aktarıyor. Ürünlerinin tamamının CE sertifikalı olduğunu ifade eden Kaya, “Hangi ürünün nerede kullanılacağı tespiti çok büyük öneme sahip. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ciddi denetimleri sayesinde sektörde birçok firmanın ürünü belli bir kaliteye ulaşmış durumda. Doğru yönlendirmeyle hangi soruna hangi ürünün uygun olduğunu söylemek, ticari kazancı ikinci plana iterek müşterileri doğru yönlendirmek büyük önem taşıyor. Bazı beklentilerimizi, ticari kaygılarımızı geri planda tutuyoruz. 56 yılı aşkın bir üretim tecrübemiz var ve çok temiz ve güvenilir bir geçmişe sahibiz. Bu nedenle öncelik bizim için kısa vadeli karlar değil, uzun vadede aynı müşterilerle çalışabilmektir. Su yalıtımının birçok getirisi var. İnsanlar en başta konfor yönüne bakıyorlar. Çatının akması, dış duvarlardan içeriye su sızması gibi işin daha göz önünde olan kısmına takılarak su yalıtımı yaptırılıyor. Oysa su yalıtımının yaşamsal konfor haricinde uzun vadede binanın çelik donatısının korozyona karşı korunması için sağladığı avantaj çok önemli. Bu tür olumsuzlukları önleyebilmek adına yapıları projelendirirken su yalıtımını da en başından hesaba katmak gerekiyor.“ diye konuşuyor.