Sertifikalı antibakteriyel yüzeyi olan EGGER ürünlerini seçerek güvenliğe ve tasarıma bir arada sahip olabilirsiniz. Ahşap bazlı malzeme üreticisi, yüksek derecede hijyen gereksinimleri olan projelerde mimarların ve üreticilerin işlerini kolaylaştırıyor: Antibakteriyel özellik, kalitesi kanıtlanmış EGGER dekor ve malzeme kombinasyonlarında sunuluyor. Hem hijyenik hem de temizlemesi kolay yüzeyler;  kamusal binalarda, okullarda, tıbbi uygulama alanlarında, hastanelerde, ev mutfaklarında, banyolarda ve tuvaletlerde büyük rağbet görüyor. Bu gibi alanlarda mobilya ve iç tasarım ürünlerinin antibakteriyel özelliği gerekli güvenceyi sağlıyor. Ahşap bazlı malzeme uzmanı EGGER'in gözeneksiz olduğu için hijyenik bir yüzeye sahip Eurodekor melamin kaplı levha, PerfectSense laklı levha, laminat ve kompakt laminat ile parke ürünlerinde mikrop ve bakteriler 24 saat içinde yüzde 99,9 oranında yok oluyor. Belirtilen ürünlerin belirli hijyen beklentilerinin karşılanması gereken alanlar için ideal olduğu belirtilirken,  EGGER Taşıyıcı Malzeme ve Sürdürülebilirlik Direktörü Manfred Riepertinger, antibakteriyel yüzey özelliğini ürünlerinin yıllardır ürettikleri şekilde üreterek elde ettiklerini, herhangi bir katkı maddesi kullanmadıklarını söylüyor.

Belirtilen ürünlerin antibakteriyel etkinlik değerlendirmesi uluslararası olarak kabul gören en önemli test yönteminin ISO 22196/JIS Z 2801 doğrultusunda test edildiğine, bağımsız ve tarafsız Hohenstein Institute tarafından da onaylandığına dikkat çekiliyor. Antibakteriyel etkinliğin değerlendirmesinde belirleyici olan faktörün, bakterilerin azalma değerinin olduğuna dikkat çekilerek bu değere "24 saatin sonunda yüzeyde ne kadar mikrop yaşamaya devam ediyor" sorunun sorularak ulaşıldğı açıklanıyor. EGGER ürünlerinin yapılan testlerde "yüksek" yetkinlik derecesine sahip olduğu belirtilmiştir.

TASARIMDAN VE UYGULAMADAN TAVİZ VERMEYİN

EGGER'in onaylı antibakteriyel yüzey özelliği dekor, doku ve taşıyıcı malzemeden bağımsızdır ve bu antibakteriyel yüzey özelliği ile  mimarlara ve üreticilere,  yüksek derecede hijyen beklentileri olan projelerde daha fazla özgürlük alanı sağlanmaktadır. Manfred Riepertinger bu başarının sebebini, kanıtlanmış dekor ve malzeme kombinasyonlarının sayesinde tasarımlarından hiçbir taviz vermelerine gerek  kalmamasını gösteriyor. Her zamanki gibi dekor çeşitliliğine güvenebilineceğine, dekorları farklı taşıyıcı malzeme ve laminatlarda edinebileceine, antibakteriyel yüzey beklentilerinin karşılanabileceğine işaret eden Riepertinger, daha fazla doğrulama için ücret ödenmesinin de gerekmediğini, müşterilerinin bildiği gibi tüm ihtiyaçları tek bir kaynakta sunduklarını, üstelik şimdi bu kaynaklarının  onaylandığını ve test edildiğini aktarıyor. Riepertinger, Böylelikle müşterileri için güvenliği tasarımla buluşturmuş olduklarını söylüyor.