Ankara Havuz, bugüne kadar birçok farklı tipolojideki yapıların havuz ihtiyacına cevap vermiş bir marka. Kalitesini işçilikteki titizliği ile buluşturan markanın çalışmalarını, İnşaat Mühendisi Furkan Piriş ile konuştuk. 

Ankara Havuz’un başarı hikayesini öğrenebilir miyiz? 

Ankara Havuz firmasını başarılı kılan en önemli unsur, yaptığı işi en iyi şekilde yapmaya çalışmak ve müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktır. Sürdürebilir ve yenilikçi hedeflerimiz de başarımıza katkı sağlıyor diyebilirim. Yapılan her işin bir mühendislik olduğu ve bu bakış açısıyla ele alınması gerekliliği bizim bakış açımızdır. Bu bakış açısı ile çalışmak, beraberinde başarıyı da getiriyor.

Ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz?

Havuz alanınıda birçok kalemde hizmet veriyoruz, gün geçtikçe bu yelpaze daha da genişliyor. Yüzme havuzları, fıskiyeli süs havuzları, kuru havuzlar, animasyonlu ve müzikli havuzlar, yapay ve doğal şelaleler, su perdeleri, biyolojik göletler, proje ve danışmanlık hizmetleri, havuz ekipmanlarının üretim, satış ve montajı gibi genelleyebileceğimiz birçok alanda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?

2018 yılı içerisinde teslim edilen birkaç projeden bahsedeyim. Konya’da Taka Restaurant çözüm sunduğumuz projeler arasında. Anıtlar kurulu tarafından koruma altında olan bir alanda projelendirilmiş iki adet süs havuzunun anahtar teslim olarak yapılması işi teslim edilmiştir. Bu proje kapsamında havuzların ana betonarme işlemleri, yalıtım, iç porselen kaplama işlemleri yapısal kalemler kapsamında yapılmıştır. İki havuza toplam altı farklı tipte fıskiye ve aydınlatma sistem montajı ile birlikte bu iki süs havuzu için de yine gerekli mühendislik hesaplamalarına göre filtrasyon sistemleri kurulumu yapılmıştır.

Boyabat Belediyesi projesinde kuru havuz uygulaması yapılmıştır. Animasyonlu ve yazılımlı olarak yapılan projede çocukların oynayabileceği dört pompa üzerinden su ve ışık oyunlarının olduğu bir proje hayata geçirilerek, suyun doyumsuz tadı ve eğlencesi halkımızın beğenisine sunulmuştur. 

Tosya Belediyesi sınırları içerisinde farklı alanlarda bulunan üç havuzda tadilat, volkan fıskiye uygulaması ve cam su perdesi uygulaması yapılmıştır. Bu sayede şehre ve parklara farklı ve keyifli bir hava katılmıştır. 

Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz?

Ürün ve hizmet ağımızı genişleterek Türkiye’de ve dünyada daha fazla müşteriye sağlıklı, kaliteli ve estetik ürünler kazandırmaktır. 

Sektörünüzdeki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sektörümüz yeniliklere açık bir sektördür. Ar-Ge çalışmalarının daha da arttırılması ile dünyada bu konuda daha fazla söz sahibi olabileceğimizi düşünüyorum. Son olarak müşterilerimizden de ricam özellikle havuz gibi birçok kalemi bir arada barından bu tarz işlerde, kalite ve bilgiye daha çok önem versinler. Çünkü iyi yapılmamış o kadar çok imalatla karşılaşıyoruz ki, daha ucuz diye tercih edilen ürün ve işçilikler daha fazla maliyet ve probleme yol açıyor.