Bilgi ve tecrübesi ile sektörün önemli oyuncuları arasında yer alan Nil Tiritoğlu İnşaat ve Malzemeleri 'nin çalışmalarını ve müşterilerine sağladıkları faydayı, Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Nil Tiritoğlu ile konuştuk.

Nil Tiritoğlu İnşaat ve Malzemeleri sektördeki yedinci yılını kutluyor. Bu kısa zamanda önemli çalışmalara imza attınız. Bu başarınızı neye bağlıyorsunuz? 

Öncelikle yedinci yılımızı kutladığınız için çok teşekkür ederiz. Bu kısa zamanda güzel başarılar elde ettik, ancak bizim için önemli olan başarımızı sürdürülebilir kılmak. Başarımızın temelinde, işimizi sevmek, işimizi geliştirmek ve araştırmacı bir ruhla yolumuza devam etmek var. Çağımız iş dünyasında, kısa sürede hızlı parlayıp yok olmak gibi bir kısır döngü var maalesef… Hele ki sosyal medyanın etkisi ile bu durum tüm sektörler için geçerli oldu. Bugün iş yaptığını düşündüğümüz birçok şahıs ve firma var; ancak büyük çoğunluğunun altı boş, geçmişi ve geleceği olmayanlar… 

Hedef kitlenize sunduğunuz hizmetler hakkında bilgi verir misiniz?

Biz yalıtım malzemeleri ticareti yapan bir firmayız. Yalıtım, bilgi ve tecrübeye dayalı çok çeşitlilik içeren bir alan olduğu için iyi bir bilgi birikimi gerekiyor. Doğru detaya doğru malzeme önermeniz gerekiyor. Burada uygulama yapılacak yerin konumu ve durumu, hangi yalıtım malzemesinin kullanacağının belirlenmesinde önemli bir kriter. Bizim için önemli olan işin ticari boyutu değil! Tabii ki işimizin özü ticaret, ancak önceliğimiz müşteri memnuniyetini sağlamak, bunun içinde müşteriyi doğru malzemeye yönlendirmek. Aynı zamanda proje detaylarına hakim olmak, mimari çözümler sunmak, malzemeyi müşteriye en kısa zamanda teslim etmek, nakliye maliyetlerini minimum seviyeye çekmek ve güvenli, uzun ömürlü yapıların inşa edilmesine öncelik etmek. 

Çatı kaplama çözümleriniz hakkında bilgi verir misiniz? Çatı kaplamasında neye dikkat edilmeli sizce? 

Tüm çatı malzemelerinin satışını yapıyoruz. Metal çatı sistemleri, sandviç çatı sistemleri, panel çatı sistemleri, shingle ve bitüm ürünler, polimer ve polikarbon çatı sitemleri ve beton kiremit çatı sistemleri gibi çeşitli ürünlerimiz mevcut. Bizim için öncelikli olarak binanın çatı tipi, çatı yapısı, tasarımı, statik açıdan son kat çatı kaplama ürünlerinin seçeneğinin uygunluğu önem arz ediyor. Binalarda ısı kaybının yaşandığı alanlardan biri de çatılar. Çatı ne kadar iyi yalıtılırsa, binada o kadar enerji tasarrufu sağlanır. Çatı tipine göre, sıcak çatı yalıtımı ya da soğuk çatı yalıtımı uygulanılır. Yapıya uygun yalıtım malzemesi seçimi yapılır. Burada yüksek yoğunluklu ve kalınlığı arttırılmış yalıtım malzemeleri tercih edilmelidir. Ayrıca havalandırma boşluğu unutulmamalıdır. Havalandırma boşlu, hem yalıtımı destekler hem de yoğuşma kaynaklı nemin tahliye edilmesiyle küf oluşumunu önler, çatının ve yapının ömrünü uzatır. Unutulmamalıdır ki çatılarda, su yalıtımı ve nem yalıtımı önemlidir.  Buhar dengeleyici ve nem bariyeri arasındaki farkı, hala uygulama anında ne mimarlar çözebilmiş durumda ne de ustalar… Bu konu üzerine biraz eğilmek gerek diye düşünüyorum. Ayrıca dikeyde kullanılan buhar yalıtım malzemelerini, çatıda yatay kullanmaktan kaçınmalıyız. Gramajı arttırılmış, alüminyum folyo ile desteklenmiş ve yangın yönetmeliğine uygun ürünler her alanda olduğu gibi çatıda da tercih edilmelidir.

Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz?

Sağlamcı yapımız gereği, minimum risk ile sürdürülebilir başarımızı yüceltmeyi hedefliyoruz.