Alüminyum sektörünün köklü firmaları arasında yer alan Akmanlar Alüminyum, 26 yılı aşan tecrübesiyle dün olduğu gibi bugün de inşaat sektörünün önemli partnerlerinden biri. Elvial Alümiyum, Giesse, Roto, Dorma gibi değerli markaların bayiliğini yapan firma, Aluway markasıyla projelerin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Başarısını yurt dışına taşımaya odaklanan firmanın şirket sahibi Oğuz Akman, hikayelerini şu şekilde anlatıyor: “Önceki yıllarda alüminyum doğrama imalatı yaptığım için, doğramacının tedarik sürecinde yaşadığı zorlukları en iyi bilenlerden biri olarak sektörde farklılık yaratmak adına, 1992 yılında alüminyum profil ve aksesuarları ticareti yapmak üzere Akmanlar Alüminyum’u kurduk. 1970'li yılların sonlarına doğru başladığım alüminyum doğramacılık, o dönemlerde sadece Aldoks ve Tuba serisinden pencere ve kapı imalatından ibaretti. Yurt dışı fuar ziyaretlerimde farklı sistemleri ilgi ile gözlemler, ‘neden biz de bu ve buna benzer sistemler geliştirmiyoruz’ diye kendi kendime sorardım. Akmanlar Alüminyum, işte bu bahsettiğim konularda çaba sarf etmek elinden geldiğince yeni ürünler geliştirmek için yola çıktı. Bana göre geçen süreçte hedeflerine ulaşmıştır… Bölgemizde, daha önce kimsenin getirmediği ısı yalıtımlı profiller, kompozit paneller, giydirme cephe sistemleri ve daha birçok üründe ilk olduk. Sattığımız her ürünü bizzat ben, eski bir uygulamacı olarak, test etmeden pazara sunmuyoruz. Yeni fabrika binamızda ayrıca motorlu panjur, kepenk imalatı ve toz boya yapmaktayız.”

MARKALI PROJELERİN TERCİHİ:ALUWAY

Kendi markaları Aluway’ın bilinirliğini arttırmaya çalıştıklarını ifade eden Akman, Elvial Alümiyum sistemleri, Giesse, Roto, Dorma gibi değerli markaların bayiliğini yaptıklarını açıkladı. Aluway markası ile alüminyum doğrama ve dış cephe giydirme sistemlerinin satışını gerçekleştirdiklerini açıklayan Akman, “Silikon cephe, kapaklı cephe, yarı kapaklı cephe vb. sistemleri amacına, yerine, yüksekliğine ve mimarisine göre en uygun profilleri öneriyoruz. Villa, konut projeleri için de sürme ve açılır sistemleri aynı yöntemi uygulayarak müşterilerimize sunuyoruz. Özellikle bölgemizde ağırlıklı olarak sürme sistemler tercih edildiği için bu ürün grubumuzda iddialıyız.” dedi.

Uzun yıllardır bu sektörde faaliyet göstermeleri nedeniyle Akmanlar Alüminyum’un sektörde tanıldığını belirten Akman, hedeflerinin Aluway markalarını daha bilinir kılmak olduğunu aktardı. Satışını yaptıkları tüm yerli profiller de Aluway markasını kullandıklarını belirten Akman, bugüne kadar birçok önemli projeye çözüm sunduk. Bundan sonra markalı porjelerde daha fazla yer almayı istiyoruz. Ayrıca kendi markamız ile yurt dışına ihracat yapma gayreti içerisindeyiz. Mevcut markalarımızın yanı sıra bayiliğini yaptığımız ithal markalar ile de projelere çözüm sunmaya devam edeceğiz.” diye sözlerini tamamladı.