Geçtiğimiz yılın başında Gebze’de yer alan yeni fabrikasına taşınan Yavuzlar Alüminyum, bu süreçte üretimlerini daha da güçlendirecek ve verimliliği artıracak yeni teknolojilere yatırım yapmıştı. Toz boya hattını yeniden kuran firmanın Genel Müdür Yardımcısı Nusret Yavuz, “Son teknoloji tabanca ve kabin sistemleri ile mevcut kaplama kalitemizi daha da yukarılara taşımayı başardık. Bu yılın başında ise eloksal kaplama hattımızı devreye aldık. Daha öncesinde de eloksal kaplamalı ürün satışı yapıyorduk; ancak bu alanda fason üretim yaptığımız için çok fazla satışımız yoktu. Yaptığımız bu yatırımla kendi bünyemizde eloksal kaplamalı ürün üretebiliyoruz. Böylelikle üründe istediğimiz verim ve termin kalitesini de yakalamış olduk. Bu yatırımımız hem verimliliğimizi hem de satışımızı artıracak. Hedeflediğimiz farklı sektörlere özellikle inşaat sektöründe dış cephe giydirme, iç bölme, mimari sistemler, küpeşte gibi eloksal kaplamaların kullanıldığı alanlarda daha güçlü ve hızlı bir şekilde hizmet verebileceğiz. Alüminyum profilin tüm üretim aşamalarını gerçekleştiren entegre bir kuruluşuz. Firmamızın 6 ve 7 inç olmak üzere iki ekstrüzyon hattı bulunuyor. Bu hatlarımızda 11 bin ton/yıl profil üretimi, elektrostatik toz boyahanemizde 7 bin ton/yıl profil boyama, kalıphanemizde 60 adet/ay kalıp yapabiliyoruz. Yine bünyemizde bulunan mekanik işlem atölyemizde müşteri taleplerine göre profil üzerinde delme, kesme, mekanik işlem de gerçekleştiriyoruz.

Aydınlatma sektörüne nasıl fayda sağlıyorsunuz?

Tedarikçisi olduğumuz sektörlerden biri de aydınlatma sektörü. Özellikle iç aydınlatma sektörü iş yaptığımız önemli bir kalem. Bu sektörde işin en önemli kısmı kalıp tasarımı ve kalıp yapımıdır. Ekstrüzyon üretiminde firmamızın hızlı ve dinamik bir kalıphane ekibi var. Müşteriden gelen çizim, numune veya talep neyse müşterinin istekleri doğrultusunda kalıp yapımı ve tasarımını hızlı bir şekilde hayata geçiriyor ve sonraki üretim sürecine aktarıyoruz. Bize gelen bir tasarımın ve kalıbın profil hale dönüşmesi ortalama 20 gün sürüyor. Bu sektör için gayet çok hızlı bir süreç... 

Bir diğer çözüm sunduğunuz sektör de iklimlendirme. Bu sektöre sağladığınız fayda nedir?

Isıtma –soğutma alanında radyatör, petek, klima santralleri hatta gölgelendirme, tente sistemleri projelerinde de kalıp tasarımı, kalıp yapımı ve profil üretimi gerçekleştiriyoruz. Müşterilerin isteklerini, taleplerini masaya yatırarak bizimle yine onunla ilgili olması gerekenleri ortak bir paydada buluşup, ürünü geliştirip ondan sonrasında da üretime geçip malzemesini yapıyoruz.

Cephe malzemesinin hava koşullarına karşı dayanımı çok önemli. Firmanızın cephe giyindirme profillerinin mukavemeti nedir?

Rüzgar testi, hava sızdırmazlık, su sızdırmazlık gibi testlere tabi tutulur cephe malzemesi. Yapmış olduğumuz profiller ilgili testlerden başarı ile geçmiştir. TSE, CE ve quality code belgelerimizi müşterilerimize sunuyoruz. Tabii işin sadece bu dış cephe kısmı, içeride kullanılan veya yine dışarıda kullanılan kapı- pencere sistemleri diyebileceğimiz doğrama profillerinde de keza aynı şeyler olması gerekiyor. Çünkü onlarda sonuçta binanın içiyle dışı arasında bir duvar görevi görüyor. Yapı malzemesi ne kadar sağlıklı olursa binanın içindeki yaşam da o kadar sağlıklı olur. Bunun içinde kaliteli bir profil kaliteli bir işçilik gerekiyor. Tabii işçiliğini biz yapmasak da bizim işimiz, şartlara ve şartnameye uygun müşterinin talep etmiş olduğu istekleri göz önünde bulundurarak profili vermektir.