Alüminyum sektöründeki tecrübesi ile öne çıkan Alsemetal, yeni işbirlikleriyle başarı grafiğini yükseltmeye devam ediyor. Alman markası olan, dünya çapında faaliyet gösteren GEZE ile yakın zamanda bayilik anlaşması yapan markanın çalışmalarını, Alse Metal Genel Müdürü Alper Coşkun ile konuştuk. 

Alsemetal yakın zamanda GEZE markası ile bir işbirliği yaptı. Bu çalışma hakkında bilgi verir misiniz? 

Alsemetal olarak bu yılı çözüm sunduğumuz projeleri başarılı bir şekilde tamamlayarak kapatmış bulunuyoruz. 2020 yılında yeni projeler ve çalışmalarla faaliyet göstermeye devam edeceğiz. Yakın zamanda Alman markası olan dünya çapında faaliyet gösteren GEZE ile bayilik anlaşması yaptık. Köklü bir marka olan GEZE kapı, pencere ve güvenlik teknolojisi ile ilgili yapı sistemlerinin en başarılı geliştirici ve üreticileri arasında yer alıyor. 2020’deki hedefimiz üretim, montaj ve satış çalışmalarında GEZE ile birlikte yol almak. GEZE ile yapmış olduğumuz bu işbirliğinde Alsemetal olarak “kalite, güven ve hızlı çözüm” sloganımızı pratikte de gerçekleştirmiş olmamızın önemli bir etkisi var. Müşterilerimize her zaman en doğru çözümü en iyi şekilde ve en kısa zamanda vermeye çalıştık. Bundan sonraki süreçte de hem Alsemetal markasını hem de GEZE markasını çok iyi bir şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz. 2020 yılı için bir diğer önemli konu başlığımız ise yeni bir tesise taşınacak olmamız.

Yeni tesisinize ne zaman taşınacaksınız?

Bu yıl içerisinde hem üretim hem de proje bazında faaliyetlerimizi arttırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda daha büyük kapasiteli olan Trios İş Merkezindeki yeni tesisimize, bu yılın sonuna doğru taşınacağız. İkitelli Organize Sanayi’de ve diğer bölgede yer alan tesislerimiz de burada yer alacak. Yeni tesisimizde 700 metrekare alan içerisinde iki showroom bulunacak. Ayrıca 220 metrekare ofis alanımız da söz konusu. Hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen tüm ziyaretçilerimizi burada ağırlayarak, çalışmalarımız hakkında bilgilendireceğiz. 2020 yılında hedefimiz her ay minimum 60, maksimum 100 ton alüminyum üretimi yapmak. Ayrıca mevcut makine parkurumuza alüminyum kesim ve işleme merkezi alanında yeni makineler dahil edeceğiz. Şu anda aylık üretim kapasitemiz 25- 30 ton arası. Yeni tesisimizde bunun yaklaşık 3 katını gerçekleştirmiş olacağız. Alsemetal olarak son yıllarda özellikle dış pazarda projeler yapıyoruz. Nitekim Almanya, Fransa, Kamerun, Kazakistan, İngiltere gibi ülkelerin yanı sıra daha birçok ülkede işler yaptık. Şu anda özellikle İsrail’e odaklanmış bulunuyoruz.

İsrail’de neler yapıyorsunuz? 

Bu yıl içerisinde İsrail’de üç projeye çözüm sunduk. Bu projelerden biri telekomünikasyon binasıydı. Bu yapının dış cephe giydirme doğraması, korkuluk işlerinden oluşan bir paket iş yaptık. Toplamda 650 metrekareden oluşan cephe işi için 5 ton alüminyum doğrama, 650 metrekarelik kompozit, 250 metrekare cam korkuluk yaptık. Kimya fabrikasında ise 250 metrekarelik kompozit işlendi, 10 tona yakın alüminyum doğrama ve sekiz adet ise otomatik kepenk sistemi yapıldı. Bu projenin hem imalatı hem de uygulaması firmamız tarafından gerçekleştirildi. İsrail’deki bir diğer önemli işimiz ise boru imalatı gerçekleştiren bir fabrika yapısıydı. Bu proje kapsamında 12 ton alüminyum doğrama çalışması yapıyoruz. Projede çalışmalarımız devam ediyor. Bu ülkede 2020 yılında 5 milyon dolarlık iş yapmayı hedefliyoruz. Burada fabrika ve iş merkezleri yapılarına yönelik faaliyet göstermeyi istiyoruz. 

Alsemetal olarak dış pazarda son yıllarda önemli işler yaptınız. Neyi hedefliyorsunuz?

İhracatta iş beklentimizin olduğu en önemli üç pazar; İsrail, Kazakistan ve Almanya. Almanya GEZE ile gelebilecek bir potansiyel. Kazakistan’da mevcutta yapmış olduğumuz işler var. Burada bir iş merkezi için ihracat yaptık. Ayrıca Irak Erbil’de yeni işler yapmak üzere görüşmelerimiz devam ediyor. 

Özellikle yurt dışında tercih edilmenizi neye bağlıyorsunuz?  

Alsemetal olarak yurt içinde de yurt dışında da tercih edilmemizin en önemli sebebi, dürüst bir firma olmamız. Müşterilerimize kaliteli ürün ve hizmet sunuyoruz. Ayrıca profesyonel kadromuzla işimizi zamanında teslim ediyoruz. Nitekim yapamayacağımızı düşündüğümüz hiçbir işin altına girmiyor, kimseyi yarı yolda bırakmıyoruz. Şu yaşanan ekonomik krizde, şu anda üç projenin sorumluluğunu üstlendik. Bu projelerin çalışmalarını yürütmekteyiz. Yeni projeler için de görüşmelerimiz devam ediyor. Barter yapmak isteyen müşterilerimizi kırmıyor kabul ederek bu süreçte işlerin yürümesine katkı sağlıyoruz. 

Sektördeki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Yılın son çeyreği önceki dönemlere oranla daha hareketli geçiyor. 2020 yılında sektörün çok daha ivme kazanacağını düşünüyorum. Hem yurt içi hem de yurt dışı pazarından umutluyum. Alsemetal olarak profesyonel bir ekibe sahip olmamız imalatta olduğu gibi uygulamada da başarımızı arttırıyor. İşinde tecrübeli bir ekibe sahibiz. Bu da sahada işin aksamadan devam etmesine, yapılan çalışmadan istenilen verimliliğin alınmasına olanak sağlıyor. Aldığımız işi zamanında tamamlamamız, profesyonel bir kadroya sahip olmamız müşterimizin firmamıza olan güvenini arttırıyor ve gelecek projelerinde de tercih edilmemizi sağlıyor.